23. januar 2019
Flådestation Korsørs personale lytter stående til en ligeledes stående forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V). Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Flådestation Korsørs personale lytter stående til en ligeledes stående forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V). Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministertale tilpasset ansattes arbejdstid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministertale tilpasset ansattes arbejdstid
Slagelse - 13. juni 2018 kl. 08:55
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den første tidsplan for forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens besøg tirsdag på Flådestation Korsør ville have udløst overtid for en del af de ansatte. Så selv om forsvaret med 85 procents opbakning fra politikerne på Chistiansborg i Forsvarsforliget over de næste seks år tilføres ekstra næsten 13 mia. kr., så betød udsigten til betaling for overtid, at tidsplanen blev ændret, så de ansatte i arbejdstiden kunne høre ministeren forklare om baggrunden for det nye forlig, der blev indgået i januar.

Flere hundrede af flådestationens ansatte høj som lav lyttede stående på Claus Hjort Frederiksens forklaringer om, hvordan udsigten og troen på evig fred i Europa efter Sovjetunionens sammenbrud tilbage i 1991 blev kraftigt ændret, da Rusland i 2014 annekterede Krim-halvøen.

- Vi er vidner til en krig i Europa, der siden 2014 og frem til i dag har kostet 11.000 livet og sikkert lige så mange sårede, sagde Claus Hjort Frederiksen, der tilføjede, at ikke bare Danmark men mange europæiske lande kraftigt har øget fokus på den lokale og regionale evne til at forsvare sig. Terrorisme, Arktisk, cyperangreb og samarbejde med politiet var andre fokusområder i forsvarsforliget.

Claus Hjort Frederiksen slår fast, at Flådestation Korsør er en vigtig del af Søværnet og det samlede forsvar i Danmark.

I det nye forlig er beslutningen fra det forrige forlig om ikke at lave nye, større investeringer på flådestationen taget af bordet.

- Vi i gang med at se på en helhedsplan for flådestationen i Korsør - herunder en renovering af kajanlægget og en bedre udnyttelse af de eksisterende bygninger, så bl.a. Søværnets Center for Sømilitær Teknologi og Søværnets Center for Dykning kan flytte ind. Derudover skal Marinehjemmeværnet også flyttes fra Ringsted til Korsør, forklarede Claus Hjort Frederiksen til Sjællandske.

Han kender endnu ikke de konkrete tidsplaner, men de nye tiltag og udflytninger til Flådestation Korsør vil gradvist blive gennemført i løbet af de næste seks år.

- Endelig er det besluttet at udstyre fregatterne i Korsør med nye missiler, så de kan fungere som en del af et luftforsvar i bl.a. Østersø-regionen, hvor vi desværre oplever nye trusler fra blandt andet Rusland. Desuden skal fregatterne opgraderes med antiubådskapacitet, så de kan opdage, hvis fremmede ubåde sejler rundt i danske farvande, slår Claus Hjort Frederiksen fast.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk