3. december 2020
Justitsministeriet slår fast, at der må prioriteres, når Stram Kurs og Rasmus Paludan gæster udsatte boligområdet, som det eksempelvis var tilfældet tilbage i maj i Slagelse og Korsør.
Justitsministeriet slår fast, at der må prioriteres, når Stram Kurs og Rasmus Paludan gæster udsatte boligområdet, som det eksempelvis var tilfældet tilbage i maj i Slagelse og Korsør.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministersvar: Demonstrationer i Slagelse og Korsør krævede »betydelige« politiressourcer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministersvar: Demonstrationer i Slagelse og Korsør krævede »betydelige« politiressourcer
Slagelse - 30. juni 2020 kl. 14:29

Det er fortsat ikke småpenge, der skydes efter beskyttelse af Stram Kurs og leder Rasmus Paludan, der normalt eskorteres og bevogtes af efterhånden over hundrede betjente og PET-folk ved sine demonstrationer.

arrow Læs også: Lokale forbud mod demonstrationer overvejes - men kommer næppe på tale

Sjællandske har søgt aktindsigt i udgifter og ressourceforbrug forbundet med hans tilstedeværelse i Slagelse Kommune, som han besøgte flere gange i løbet af blot en måned for nylig.

Det har politiet over for avisen dog afvist at belyse, om end Rigspolitiet nu alligevel har skabt en form for klarhed.

Det sker i et svar til Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, der har spurgt justitsminister Nick Hækkerup (S) om, »hvor mange ressourcer politiet anvender på at beskytte Rasmus Paludan mod trusler og angreb fra personer, der ikke respekterer hans ytringsfrihed, herunder særligt oplyse, hvor mange ressourcer/mandskabstimer, der blev anvendt den 16., 17. og 19. maj 2020 i henholdsvis Korsør, Skælskør og Slagelse?«

Må prioritere

Folketingsåret 2019 var et særligt af slagsen, hvorfor der også blev brugt adskillige millioner af kroner på Rasmus Paludan og Stram Kurs såvel som andre politikere. Rettere 115,5 millioner kroner plus de 46 millioner kroner til betaling for overarbejde.

Fra årsskiftet frem til maj 2020 er beløbet noget lavere. Her har man spenderet 8,3 millioner i løn- og driftsudgifter alene til beskyttelse.

Rigspolitiet har bidraget til justitsministerens besvarelse og skriver eksempelvis, at der i 2020 er tale om merudgifter i et »begrænset omfang«. Det skyldes ifølge besvarelsen, at politiets folk »i et betydeligt omfang er omprioriteret fra andre opgaver.«

Samtidig påpeges det, at man ikke vil oplyse det eksakte antal betjente og mandskabstimer, der er blevet brugt ved demonstrationerne i Slagelse, Skælskør og Korsør i den nævnte weekend.

- Rigspolitiet kan dog oplyse, at der blev anvendt betydelige politiressourcer i forbindelse med de pågældende indsatser, lyder det.

DF: Moddemonstranter skaber balladen

Justitsminister Nick Hækkerup så gerne, at man kunne afholde demonstrationer i god ro og orden. Og uden politiets massive tilstedeværelse.

- Men hvis det ikke er tilfældet, træder politiet selvfølgelig til for at værne om demokratiet og trygheden, skriver han i sin indledning til besvarelsen.

Ifølge Peter Skaarup (DF) er det dog vigtigt at minde om, at det ikke er Rasmus Paludan og Stram Kurs, der reelt set skaber uroen.

- Paludan er bestemt provokerende, men han angriber jo ikke sine moddemonstranter fysisk. Så det er moddemonstranterne, der skaber problemerne via truende og relativt ofte decideret voldelige overfald. Der er tilsyneladende tale om folk fra den yderste venstrefløj og vrede mennesker fra indvandrermiljøet, som bærer hovedansvaret for balladen, mener Peter Skaarup, som forarges over, at politiet er nødt til at være til stede i den skala, der er tale om.

- Det bør naturligvis adresseres politisk, herunder ved hyppigere brug af udvisningsdomme mod voldelige indvandrere. Det vil i den sidste ende kunne afføde en dæmpende virkning på demonstranterne og dermed spare samfundet for politiressourcer, der så kan bruges til noget andet, siger han.

arrow »Besværlige« Paludan afviser racisme
24. juni 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 14:17
arrow Debat: DF: Udstilling om Sukkerhusets fortid er en fin idé
18. juni 2020 kl. 08:24 Opdateret: kl. 08:24
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk