18. november 2018
Ringparken i Slagelse, der er på ghetto-listen over særligt udsatte boligområder. Foto: Mette Kjær Nielsen
Ringparken i Slagelse, der er på ghetto-listen over særligt udsatte boligområder. Foto: Mette Kjær Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister opfordrer byrådet til at oprette et integrationsråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister opfordrer byrådet til at oprette et integrationsråd
Slagelse - 13. februar 2018 kl. 07:22
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 2017 havde 36 af landets 98 kommuner nedsat et integrationsråd, herunder hører både Holbæk Kommune og Næstved Kommune. Men et sådan råd findes endnu ikke i Slagelse Kommune.

I et brev fra udlændinge - og integrationsminister Inger Støjberg fremgår det, at der fra ministeriets side opfordres til, at man som kommune organiserer det lokale integrationsområde på en måde, hvor etniske minoriteter involveres, således integrationen lykkes lokalt.

Der lægges samtidig vægt på, at navnet, og den helt konkrete organisering, ikke er det væsentlige. Det væsentlige er, at man som kommune er aktiv, når det kommer til at involvere etniske minoriteter i det lokale. Der opfordres samtidig til, at et eventuelt råd er sammensat af medlemmer, der har indsigt og kontakt i de etniske miljøer.

I beskæftigelsesudvalget, som tidligere har heddet Beskæftigelses - og Integrationsudvalget, vil man se nærmere på, hvad den rigtige løsning er for Slagelse Kommune.

- Nu skal vi lige i gang i udvalget, men vi har da drøftet det i Beskæftigelsesudvalget og vil drøfte det videre på vores kommende beskæftigelsesseminarium i slutningen af februar. Samtidig synes vi, det er vigtigt, at der ikke kun drøftes integration i ét udvalg, da integrationen skal løftes på flere områder, fortæller formand for beskæftigelsesudvalget, Anders Koefoed (V).

Han gør det også klart, at man i beskæftigelsesudvalget vil afholde udvalgets møder med involvering af såkaldte førergrupper, virksomheder og gadeplans-medarbejde.

Der er i beskæftigelsesudvalget enighed om, at man gerne vil se tiden an, før man i udvalget tager en beslutning om, hvorvidt der skal nedsættes et råd.

- Vi har da drøftet det i beskæftigelsesudvalget, og vi er heller ikke afvisende, men vi vil gerne oplyses lidt mere om, hvad det kan bidrage med, før vi endegyldigt bestemmer os for, om vi nedsætter et Integrationsråd eller lignende. Lige nu er beslutningen om, vi vil arbejde videre at nedsætte et sådan råd udskudt til vores beskæftigelsesseminar i slutningen af februar, fortæller næstformand for beskæftigelsesudvalget, Sofie Janning (S).

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk