11. december 2018
Fra venstre chef for Flådestation Korsør Per Hesselberg, borgmester Stén Knuth (V), direktør for Danske Rederier Anne Steffensen og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der er  i færd med at ordne sine talepapirer. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre chef for Flådestation Korsør Per Hesselberg, borgmester Stén Knuth (V), direktør for Danske Rederier Anne Steffensen og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der er i færd med at ordne sine talepapirer. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: Turbo på udflytningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister: Turbo på udflytningen
Slagelse - 11. november 2017 kl. 07:42
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Op imod 100 glade indbudte receptionsgæster fyldte fredag eftermiddag de fine istandsatte men midlertidige lokaler Fjordvænget 30 i Korsør, efter dog først at været modtaget i et opstillet telt. Søfartsstyrelsens hovedkontor har nu til huse på Fjordvænget med på sigt op imod omkring små 100 af de i alt 200 statslige arbejdspladser, som den daværende regering tilbage i oktober 2015 besluttede skulle flytte til Korsør.

Dato for den permanente indflytning på Glasværket er endnu ikke kendt, men nu nævnes året 2019 i en udsendt meddelelse fra erhvervsministeriet.

Sjællandske spurgte erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) om, hvor han på en skala fra 1-10 ville placere udflytningen af Søfartsstyrelsen.

- Det er helt klart et ti-tal, at de flytter ud, men også klart en noget lavere tal, når vi ser på, hvor lang tid det tager. Alle burde jo have været flyttet ind i dag. Det ville være bedst for både medarbejdere og organisation, siger Brian Mikkelsen til Sjællandske.

Han tilføjer, at han er i tæt kontakt med Bygningsstyrelsen, der praktisk skal tilrettelægge ombygningen af Glasværket. Fra Bygningsstyrelsen har Brian Mikkelsen modtaget mange forklaringer på den langsommelige og stærkt forsinkede udflytningsproces.

- Det er klart, at vi skal have sat turbo på udflytningen, og det vil jeg sørge for, siger Brian Mikkelsen. Han deltog inden receptionen hos Søfartsstyrelsen i et møde netop på Glasværket med den konservative vælgerforening og de lokale kandidater.

Her fortalte han også om den næste planlagte udflytning af statslige arbejdspladser, som den nuværende regering løfter sløret for i næste måned.

- Kommer der flere statslige arbejdspladser til Slagelse Kommune?

- Ingen kommentarer, lød det smilende ministersvar.

Søfartsstyrelsens direktør Andreas Nordseth kommenterede den langsommelige udflytning med, at en god idé blot taget et øjeblik, men kunstværker skal man give tid.

Direktør for Danske Rederier Anne Steffensen, der havde medbragt gavekort til den lokale bager som gave, mente, at den midlertidige indflytning gav udsigt til flere indflytterfester.

Brian Mikkelsen fortalte til nogen morskab, at han for nylig i Svendborg på et møde havde forklaret, hvorfor Korsør var så velegnet til at rumme Søfartsstyrelsen.

- Jeg havde helt glemt, at jeg var i Svendborg, der jo kæmpede hårdt for at få netop Søfartsstyrelsen, sagde Brian Mikkelsen.

Borgmester Stén Knuth (V) bød styrelsen velkommen til et lille land i landet.

- For hvilke andre kommuner har egen flådestation, stor kaserne, eget sygehus og nu også egen statslig styrelse? Et helt lille land, sagde Stén Knuth (V).

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk