15. oktober 2019
Kontrolgruppen har i 2018 opnået en besparelse på i alt knap 15 millioner kroner. Det gavner både kommune- og statskasse.
Kontrolgruppen har i 2018 opnået en besparelse på i alt knap 15 millioner kroner. Det gavner både kommune- og statskasse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millioner af kroner kradses ind: Sociale bedragere fældes i stor stil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millioner af kroner kradses ind: Sociale bedragere fældes i stor stil
Slagelse - 15. marts 2019 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

14.559.396 kroner. Sådan lyder beløbet, som Slagelse Kommunes kontrolgruppe har sparet skatteyderne for i 2018. Det sker, som følge af at flere sociale bedragere end tidligere, som får sygedagpenge, kontanthjælp og andre ydelser, de ikke er berettigede til, tilsyneladende er røget i fælden og blevet afsløret i deres lyssky forehavende.

arrow Læs også: Borger politianmeldt for fusk med invalidebil

Det skriver Sjællandske fredag.

Det være sig eksempelvis også personer, der er enlige på papiret, men i virkeligheden spenderer også natlige stunder med en samlever, og udlændinge, der modtager penge for at passe deres småbørn i hjemmet, men i realiteten er rejst ud af landet for længst. Pr. måned kan den ydelse ramme 5.862 kroner.

Kontrolgruppens resultat for 2018 ligger 2.375.527 kroner højere end det foregående års ditto og viser ifølge Center for Kultur, Fritid og Borgerservice, hvorunder kontrolgruppen hører, at en opnormering og et stærkere fokus på at spænde ben for snydepelsene har båret frugt.

Det er imidlertid ikke kun gravearbejdet, som kontrolgruppen selv tager initiativ til, der giver penge i såvel stats- som kommunekasse og besparelser i fremtiden. Det samme gør borgere, der løfter pegefingeren, når noget synes skævt hos en nabo eller lignende.

I 2018 blev der modtaget 300 anonyme anmeldelser, en navngiven og 231 henvendelser fra kommunens fagforvaltninger, som er blevet undersøgt nærmere. Bare de anonyme anmeldelser og den undersøgelse, der er fulgt i kølvandet, har i tilsammen 19 sager udløst besparelser på fremtidigt 1.154.760 kroner, mens de har affødt tilbagebetalingskrav i størrelsesordenen 211.645 kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk