15. juli 2020
Renoveringen skulle bringe svømmehallen i Gerlev op til nutidens standard for vandbehandling, men sådan er det bestemt ikke gået. Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

Renoveringen skulle bringe svømmehallen i Gerlev op til nutidens standard for vandbehandling, men sådan er det bestemt ikke gået. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Milliondyr renovering af svømmehal er gået helt galt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Milliondyr renovering af svømmehal er gået helt galt
Opdateret 01. juli 2019 kl. 11:54
Slagelse - 01. juli 2019 kl. 06:00
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi vil ikke risikere, at hverken brugere eller vores medarbejdere kommer til skade som følge af, at der er fejl og risici i den måde, svømmehallen fungerer på. Derfor udviser vi rettidig omhu og har lukket svømmehallen, indtil vi har helt klarhed over omfanget af mangler.

arrow Læs også: Meget forskelligt syn på problemer i svømmehal

Det siger Tania Dethlefsen, forstander på Gerlev Idrætshøjskole. Hun tiltrådte lige før jul næsten samtidig med, at skolens svømmehal stod klar efter en omfattende renovering. En renovering, der skulle bringe den gamle svømmehal på højde med tidens krav for vandbehandling.

Men renoveringen lever desværre ikke op til forventningerne og har efterladt forstander og højskole med et alvorligt problem.

- Vi er meget kede af det, der er sket. En lukning af svømmehallen er jo ikke kun et problem for skole og elever, men også for Slagelse og Hashøj Svømmeklub, der har rigtig mange hold her, og for lokalsamfundet i det hele taget, siger Tania Dethlefsen.

Hun fortæller, at der ret hurtigt efter genåbningen af svømmehallen viste sig flere problemer.

- De såkaldte skvulperender i siderne er for smalle og for lave. Det betyder, at vandet strømmer ud på gulvet og ned i blandt andet teknikrummet. Desuden er der problemer med at håndtere det kemiske filter, som har afløst det gamle sandfilter. Problemer af arbejdsmiljømæssig art, fortæller Tania Dethlefsen.

Der er også problemer med, at anlægget ikke sikrer forsvarlig håndtering af kemikalier ifølge den rapport, som Teknologisk Institut har udarbejdet, efter at være blevet sat på sagen. I rapporten påvises flere ting, som bør udbedres.

- Det er desværre ting, som ser ud til at kunne koste flere millioner kroner at udbedre. Skal skvulperenderne eksempelvis laves om, skal dele af gulvet jo bankes op, fortæller Tania Dethlefsen til Sjællanske.

Fra skolens side er man i gang med at udrede hele sagen - herunder at finde ud af, hvor ansvaret skal placeres.

Forstanderen oplyser desuden, at Slagelse Kommune samt de to svømmeklubber, der også bruger svømmehallen, er fuldt orienteret om sagen.

arrow Poolfirma erkender ansvar i sag om mislykket renovering
02. juli 2019 kl. 06:16 Opdateret: kl. 23:05
arrow Ja til stor svømmehal trods kritiske røster
27. juni 2019 kl. 07:07 Opdateret: kl. 00:13
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk