12. juli 2020
Mens et helt nyt Absalon Campus er ved at skyde i vejret, falder optagelsestallet på både sygeplejerske- og pædagoguddannelsen i Slagelse. Absalons rektor Camilla Wang tror og håber på, at udviklingen vender. Foto: Absalon, Alex Tran
Mens et helt nyt Absalon Campus er ved at skyde i vejret, falder optagelsestallet på både sygeplejerske- og pædagoguddannelsen i Slagelse. Absalons rektor Camilla Wang tror og håber på, at udviklingen vender. Foto: Absalon, Alex Tran
Foto: Alex Tran
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Midt i arbejdet til nyt campus: Færre vil læse på uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midt i arbejdet til nyt campus: Færre vil læse på uddannelse
Slagelse - 27. juli 2019 kl. 10:03
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Færre vil uddanne sig til sygeplejerske og pædagog, hvis studiet skal foregå i Slagelse.

arrow Læs også: Nyt campus vil løfte uddannelser

I hvert fald hvis man skal tro optagelsestallet af nye studerende, som Styrelsen for Forskning og Undervisning har offentliggjort.

Natten til fredag fik henholdsvis 207 og 156 således at vide, at de var optaget på enten sygeplejerske- eller pædagoguddannelsen på professionshøjskolen Absalon i Slagelse.

I begge tilfælde er det et fald på 12 procent sammenlignet med sidste år.

Men selvom der sideløbende med det faldende optagelsestal er ved at blive opført et helt nyt campus i byen, bekymrer det ikke Absalons rektor Camilla Wang.

- Jeg håber og tror på, at det er et enkelt år, og at det nye campus kommer til at stå stærkt og bliver et attraktivt sted at studere, siger hun til Sjællandske.

For tilbage i maj startede byggeriet af den helt nye professionshøjskole Absalon i Slagelse. Det nye campus skal rumme i alt fire af Absalons uddannelser og huse 2.000 studerende og 250 medarbejdere.

Foruden sygeplejerske- og pædagogsuddannelsen skal også socialrådgiveruddannelsen og ernæring og sundhed, der flytter fra Sorø, høre til på den nye adresse.

Og netop udsigten til, at uddannelserne skal flytte, kan have betydning for det lave optagelsestal. Det mener Camilla Wang, der peger på, at opførelsen af det nye campus kan have skabt usikkerhed blandt ansøgerne.

- Vi kan også i Sorø se, at færre har søgt ind på ernæring og sundhed (34 procent færre sammenlignet med sidste år, red.). Og jeg tror, at det kan hænge sammen med, at folk misforstår og tror, at udbudsstederne lukker, fordi vi bygger nyt og flytter dem, forklarer Absalons rektor og uddyber:

- Man gider jo ikke starte på et campus, som lukker midt i ens uddannelse, og så tænker flere nok, at de hellere vil søge et andet sted. Men det er jo en misforståelse.

Også på landsplan er optagelsen på pædagoguddannelserne imidlertid faldende. Her er der optaget to procent færre pædagogstuderende end sidste år.

Omvendt står det til blandt sygeplejerskerne, hvor der i år er optaget syv procent flere studerende på landets sygeplejerskeuddannelser. Udviklingen i Slagelse, hvor 12 procent færre er optaget, går derfor stik imod landstendensen.

Faldet i optagelsestallet er gældende for både sommer- og vinterstart samt for E-læring, hvorfor der på alle uddannelserne er ledige pladser tilbage.

Det kan ifølge Camilla Wang skyldes, at Professionshøjskolen Absalon sidste år åbnede et campus for sygeplejerskestuderende i Holbæk. Her ser man i år modsat Slagelse en fremgang i optagelsestallet på 13 procent.

- Men både når det gælder optagelsestallet af pædagogstuderende og de sygeplejerskestuderende i Slagelse, er det selvfølgelig noget, der har vores kritiske opmærksomhed, da det er to faggrupper, der er stor efterspørgsel på, siger Absalons rektor, Camilla Wang.

arrow Kæmpekran på 280.000 kilo er kommet til Slagelse
20. august 2019 kl. 09:14 Opdateret: kl. 10:06
arrow Grundsalg vakte palaver: Klage er havnet i syltekrukke
09. juli 2019 kl. 06:03 Opdateret: kl. 20:49
arrow Parkering kan blive stridspunkt ved campus
24. juni 2019 kl. 07:31 Opdateret: kl. 20:48
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk