14. december 2018
Den lokale græsmælk bruges også til osteproduktion, men Michelin-restauranterne køber primært mælk, yoghurt og cremefraise fra Ostebørsens mejeri. Billedet er fra et ministerbesøg i mejeriet i 2017. Foto: Anders Ole Olsen
Den lokale græsmælk bruges også til osteproduktion, men Michelin-restauranterne køber primært mælk, yoghurt og cremefraise fra Ostebørsens mejeri. Billedet er fra et ministerbesøg i mejeriet i 2017. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Michelin-restauranter bruger mælk fra Vemmelev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michelin-restauranter bruger mælk fra Vemmelev
Slagelse - 22. februar 2018 kl. 11:44
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Michelin har under stor opmærksomhed uddelt de eftertragtede stjerner til danske restauranter i denne uge. At være leverandør til de berømmede spisesteder er så stort, at interresseorganisationen Landbrug & Fødevarer har begået et kort over Danmark, hvor alle leverandørerne er markeret. Her lokalt er Ostebørsen i Vemmelev og den nærliggende Tøvestensgaarden i Tude Ådal på kortet. Det er Michael Weber Andersens køer, der producerer den særlige økologiske græsmælk, fordi de kun får græs at spise. Mælken bruges i Ostebørsens mejeri til fremstilling af oste og mejeriprodukter.

arrow Læs også: Lejre-råvarer til Michelin-spisesteder

- Vi får at vide, at vi fremstiller Danmarks bedste og sundeste mejeriprodukter. Til Michelin-restauranterne leverer vi primært mælk, yoghurt og cremefraise, siger direktør og indehaver af Ostebørsen Henrik Kastrup til Sjællanske. Han håber, at også ostene fremstillet af den lokale og meget skånsomt behandlede græsmælk på et tidspunkt kan afsættes til Michelin-restauranterne. Det er »Kokkeriet«, »Restaurant 108«, »Dragsholm Slot« og »Kong Hans Kælder«, som får mejeriprodukter fra Ostebørsen.

At Ostebørsen med knap 40 ansatte på Industrivænget i Vemmelev så rigtigt med byggeriet af eget mejeri og ostefremstilling vidner antallet af køer på den nærliggende Tøvestensgaarden om.

- Vi startede med otte køer. I dag er der 50 køer hos Michael, der producerer græsmælk til os, siger Henrik Kastrup, der også glæder sig over, at forskere fra Købehavns Universitet følger den helt særlige skånsomme måde at bruge mælken på til blandt andet oste.

Andre lokale leverandører til Michelin-restauranter er Bisserup Fisk i Rude og Grønholdtgård på Glænø.

Ugentligt sælger Ostebørsen cirka 50 tons ost til restauranter, kantiner og detailbutikker i Danmark og Sverige. Ostebørsen har siden 1986 importeret gårdmejeri-oste fra Danmark, Sverige og resten af Europa og solgt dem videre.

INFO: Se det gastronomiske Danmarkskort på denne adresse:

arrow Kokken vil satse på to Michelin-stjerner
20. februar 2018 kl. 06:51 Opdateret: kl. 22:11

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk