13. december 2017
Mette Frederiksen (S) var onsdag eftermiddag på lynvisit på Flådestation Korsør. Hun deler grundlæggende regeringens nye forsvarsudspil, hvor der i hvert fald ikke lægges op til mindre forsvar i de kommende år.
gallery icon

Se billedserie

Mette Frederiksen (S) var onsdag eftermiddag på lynvisit på Flådestation Korsør. Hun deler grundlæggende regeringens nye forsvarsudspil, hvor der i hvert fald ikke lægges op til mindre forsvar i de kommende år.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mette Frederiksen: - Korsør ligger rigtig godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Frederiksen: - Korsør ligger rigtig godt
Opdateret 11. oktober 2017 kl. 20:08
Slagelse - 11. oktober 2017 kl. 19:10
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fleste borgere i Slagelse Kommune ved udmærket godt, hvor meget det betyder at have Flådestation Korsør og Antvorskov Kaserne liggende i kommunen. Det skaber liv, arbejdspladser og tryghed - og det er noget, de fleste er stolte over.

arrow Læs også: Regering vil investere en kvart milliard i flådestation

I mange år har det ene rygte efter det andet cirkuleret om, hvorvidt disse mange arbejdspladser nu også kunne bevares lokalt, ligesom der flere gange har været rygter om hel- eller delvise lukninger af især Flådestationen. Disse rygter kan efter alt at dømme manes endeligt i jorden, for med regeringens nye forsvarsudspil lægges der i stedet op til en styrkelse af de eksisterende enheder, fortæller socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, som onsdag eftermiddag besøgte Flådestationen:

- Regeringen og vi (socialdemokratiet, red.) deler grundlæggende samme analyse - at truslen mod Danmark er taget til, og det fordrer en stærkere kapacitet i det danske forsvar. Det handler både om Østersøen, som det primære - en stigende aggression fra den russiske præsident Putin i øst, men også om cyberkriminalitet og om beredskabsspørgsmålet.

Her nævner hun blandt andet klimaforandringer, hvor især kystområderne har brug for ekstra resurser til at imødekomme de udfordringer, som det kan give.

- Jeg har jo talt for et centraliseringsstop i Danmark - og det gælder også på forsvarsområdet. Der er lukket mange lokaliteter ned gennem årene, og jeg tror, det er vigtigt, at vi bevarer et stærkt forsvar i alle dele af Danmark - også fordi det betyder arbejdspladser.

- Kan vi her i Slagelse Kommune så regne med, at der bliver tilført flere resurser til vores område?

- Altså, jeg ser ikke for mig, at vi skal lukke hverken kaserner eller Flådestationen her i Korsør - tværtimod, for med en stigende interesse omkring Østersøen fra Putin, så skal vi jo kunne modsvare det, og her ligger Korsør jo rigtig godt.

Hun vil endnu ikke give håndfaste løfter om mere mandskab eller flere enheder i lokalområdet:

- Nej, det er alt for tidligt at gå i detaljer, men i hovedoplægget bliver der i hvert fald ikke lagt op til et mindre forsvar, siger Mette Frederiksen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk