15. september 2019
De får det til at ske igen til november: Forrest kunstnerne Branka Lugonja, t.v., og Estrid Maria Eriksen og bag dem turistforeningsformand Per Thuesen og provst Ulla Thorbjørn Hansen. Foto: Per Vagnsø
De får det til at ske igen til november: Forrest kunstnerne Branka Lugonja, t.v., og Estrid Maria Eriksen og bag dem turistforeningsformand Per Thuesen og provst Ulla Thorbjørn Hansen. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere kunst i flere kirker i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere kunst i flere kirker i år
Slagelse - 25. marts 2019 kl. 09:22
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med omkring 3000 gæster i 10 kirker ved premieren sidste år har arbejdsgruppen bag »Kunst og Kirker« i Slagelse Kommune fået mod på mere. Når arrangementet i år gentages i weekenden 8.-10. november, bliver det med kunst i 15 kirker i stedet for 10 og med værker af 33 kunstnere i stedet for premiereudgavens 21.

Det var formand for Slagelse Turistforening, Per Thuesen, provst Ulla Thorbjørn Hansen og de to lokale kunstnere Branka Lugonja og Estrid Maria Eriksen, der søsatte projektet sidste år, og det er også dem, der i samarbejde med menighedsrådene fører det videre, og efter anden gang er det en tradition, som Per Thuesen siger.

Ifølge arbejdsgruppens medlemmer kom der lutter positive tilbagemeldinger fra såvel menighedsråd som besøgende og udstillere i 2018.

Per Thuesen fortæller, at tanken er år for år at udvide med nye tiltag, som på et tidspunkt også kan komme til at omfatte busser, der kører rundt mellem de forskellige kirker og mulighed for at få stillet sulten undervejs.

- Og på sigt vil vi gerne have alle kommunens kirker med, men vi udvider stille og roligt, siger Per Thuesen.

Når kunsten rykker ind i kirkerne, sørger de enkelte menighedsråd for, at gæsterne også får informationer om kirkerne og det område, de ligger i.

- Alle menighedsråd har været begejstrede, og da jeg luftede idéen, ville de ikke være med til at springe et år over, siger provst Ulla Thorbjørn Hansen, der også fremhæver, at kunst-udstillingerne giver publikum lejlighed til at opdage kirkernes skatte.

Idéen til projektet er taget fra den hollandske ø Ameland, hvor Branka Lugonja har udstillet. Dernede har det udviklet sig til en begivenhed, der varer en måned, og hvor kunsten ikke kun udstilles i kirker.

Branka Lugonja og Estrid Maria Eriksen slår dog fast, at den vestsjællandske udgave af konceptet skal blive i kirkerne, fordi de udgør et helt specielt udstillingsrum.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk