7. april 2020
Forstander Tania Dethlefsen ved de nybyggede teknikfaciliteter, der ifølge en rapport fra Teknologisk Institut har flere mangler, som skal udbedres. Foto: Arne Svendsen
Forstander Tania Dethlefsen ved de nybyggede teknikfaciliteter, der ifølge en rapport fra Teknologisk Institut har flere mangler, som skal udbedres. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Meget forskelligt syn på problemer i svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meget forskelligt syn på problemer i svømmehal
Slagelse - 09. september 2019 kl. 07:06
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er da en rædselsfuld situation, der er opstået. Men jeg kan desværre endnu ikke sige noget om, hvornår den kan løses, så vi kan genåbne svømmehallen.

arrow Læs også: Poolfirma erkender ansvar i sag om mislykket renovering

Det siger forstander på Gerlev Idrætshøjskole Tania Dethlefsen om situationen omkring svømmehallen på idrætshøjskolen, der i foråret blev lukket efter få måneders brug ovenpå en omfattende renovering.

- Vi vil ikke risikere, at hverken brugere eller vores medarbejdere kommer til skade som følge af, at der er fejl og risici i den måde, svømmehallen fungerer på. Derfor udviser vi rettidig omhu og har lukket svømmehallen, indtil vi har helt klarhed over omfanget af mangler, sagde Tania Dethlefsen sidst i juni til Sjællandske.

Lukningen rammer ikke kun skolens elever men også lokalsamfundet og de lokale svømmeklubber.

Skolen har fået udarbejdet en rapport fra Teknologisk Institut, der blandt andet viser, at de såkaldte skvulperender i siderne er for smalle og for lave. Det betyder, at vandet strømmer ud på gulvet og ned i blandt andet teknikrummet.

Desuden er der problemer med at håndtere det kemiske filter, som har afløst det gamle sandfilter. Problemer af arbejdsmiljømæssig art.

Endelig er der også problemer med, at anlægget ikke sikrer forsvarlig håndtering af kemikalier. Ifølge Tania Dethlefsen vil det kunne komme til at koste flere millioner kroner at udbedre tingene.

Skolens advokat har i flere måneder ventet på et udspil fra firmaet Pooltec, der har stået for renoveringen.

- Det har vi netop sendt, lød det dog fra direktør i Pooltec, Klaus Bach Sørensen, da Sjællandske kontaktede ham for få dage siden.

Han ønskede ikke at oplyse, hvad udspillet går ud på. Men direktøren mener, at sagen bør kunne løses for relativ få penge.

Han mener som tidligere nævnt ikke, at problemerne er så store, som Teknologisk Institut anfører i deres rapport.

- Utroligt at man vil tage penge for sådan en rapport. Meget af det der kritiseres fungerer fint i andre svømmehaller landet over, siger direktøren.

Der også mener, at en stor del af problemet skyldes, at højskolen har villet spare penge undervejs, ikke mindst på rådgivning.

arrow Milliondyr renovering af svømmehal er gået helt galt
01. juli 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 11:54
arrow Ja til stor svømmehal trods kritiske røster
27. juni 2019 kl. 07:07 Opdateret: kl. 00:13

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk