18. januar 2019
Analyse af hjemmeplejen dokumenterer plads til forbedringer på stort set alle fronter. Ærgerlig, men forventet kritik, siger Lone Wenzell, direktør for Sundhed og Ældre i Slagelse Kommune.
Analyse af hjemmeplejen dokumenterer plads til forbedringer på stort set alle fronter. Ærgerlig, men forventet kritik, siger Lone Wenzell, direktør for Sundhed og Ældre i Slagelse Kommune.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medarbejdere retter skrap kritik af arbejdsforhold i hjemmeplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejdere retter skrap kritik af arbejdsforhold i hjemmeplejen
Slagelse - 09. februar 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skyhøjt sygefravær, manglende teamfølelse, dobbeltarbejde og lav arbejdsmoral.

arrow Læs også: Ældreområde på vej mod millionminus: Dårligt arbejdsmiljø får skylden

Dugfrisk analyse til knap en halv million kroner, udarbejdet af konsulentfirmaet Valcon, dokumenterer sort på hvidt, hvad drypvise klager og medarbejderopråb i hjemme- og sygeplejen i løbet af det seneste år reelt dækker over.

Det indrømmer såvel politikere og ledelse i Slagelse Kommune, som alle nu mener, at der skal rettes op og handles.

- Analysen siger jo egentlig det, vi godt har vidst i et stykke tid. Nu har vi det bare samlet med en række anbefalinger, så i stedet for at lave diverse handleplaner, drejer det sig nu om at komme i gang med at få rettet op, siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Analysearbejdet, som blev igangsat af en udvalgsbeslutning kort før nytår, munder ud i såvel kritikpunkter som forbedringsforslag. Samtidig er det en undersøgelse, der er foretaget internt, og som derfor ikke handler om den ydelse, borgerne modtager.

For den er nemlig i orden, viser tilfredshedsundersøgelse.

Det er dog på de interne linjer, at der længe har været murren i krogene. Utilfredsheden er nu klart formuleret, og ifølge direktør for Sundhed og Ældre Lone Wenzell tages analysen meget alvorligt. Hun fortæller imidlertid, at man allerede er godt i gang. Eksempelvis i forhold til nye takstberegninger, trivselsforløb med hjælp fra SPARK-arbejdsmiljøkonsulenter og en tiltrængt forbedring af dialogen på tværs.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over kritikken, men vi var godt forberedt på den, siger hun og uddyber, at det er på flere områder, at der nu skal rettes op.

- Det er strukturelt og i forhold til kompetencer og ledelse, siger hun og suppleres af John Dyrby Paulsen, der ikke vil sætte et prisskilt på det arbejde, der nu ligger forude.

- Det er svært at sige, men det bliver dyrere, hvis vi intet gør. Nu skal vi handle, siger han.

Det er ifølge borgmesteren såvel som udvalgsformand Ann Sibbern (DF), seniorudvalget, vigtigt, at man kommer i gang.

Angiveligt er fokus ikke på at skære, men at udnytte de eksisterende ressourcer, man har til rådighed, mere fornuftigt. Og det er muligt, lyder det i Valcon-analysen.

Med hyppigt skiftende medarbejdere, der ansættes og stopper, et sygefravær på 14 procent, dårlig trivsel og utilstrækkelig ledelseskvalitet kan det nærmest kun gå fremad. Til fordel for kommunekassen, lyder det.

Og det på flere fronter - ikke mindst hos cheferne.

Analysen konkluderer nemlig, at der er tydelige problemer på ledelsesgangen, hvor de øverste chefer kritiseres for ikke at handle effektivt og »skabe retning«.

Læs mere i Sjællandske fredag

arrow Sygeplejens ansatte giver ledelsen dumpekarakter
14. december 2017 kl. 06:00 Opdateret: kl. 21:10

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk