22. oktober 2021
Der har været masser af drama bag de røde mure i Andelskassen JAK. Billedet her er fra 2015, hvor Finansiel Stabilitet havde taget over. Foto: Arne Svendsen
Der har været masser af drama bag de røde mure i Andelskassen JAK. Billedet her er fra 2015, hvor Finansiel Stabilitet havde taget over. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medarbejdere: Ulovligheder i andelskasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejdere: Ulovligheder i andelskasse
Slagelse - 22. oktober 2016 kl. 05:40
Af Arne Svendsen

Fiflerier og ulovligheder. Meget af det styret af relationer og vennetjenester.

arrow Læs også: Tidligere andelskasse-ansatte kritiserer tilsyn

Det er det billede som to tidligere ansatte i Andelskassen JAK i Løvegade tegner af deres tidligere arbejdsplads, skriver Sjællandske.

De to, Elsebeth Hansen Sandved og Sigvald Jensen Løve, fortæller til Finansforbundets blad, Magasinet Finans, om deres tid i andelskassen.

Her fungerede de i en periode som såkaldte whistleblowere, der indsamlede materiale til bankens revision. Et materiale der til slut endte med, at Finanstilsynet sidste år tvang andelskassens bestyrelse til at fyre direktør Wolmer Møller, der har ledet andelskassen i tredive år. Begrundelsen var, at reglerne om hvidvask ikke var overholdt.

Som tidligere omtalt i Sjællandske kom andelskassen i alvorlig knibe sidste efterår, fordi man ikke kunne leve op til Finanstilsynets kapitalkrav.

5. oktober overgik andelskassen til statens såkaldte skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet, og andelshaverne mistede 22,5 millioner kroner.

Elsebeth Hansen fortæller blandt andet, at hun en gang skulle bestille et stort beløb hjem i US-dollars til en kollega, som stod på særlig god fod med direktøren.

Den pågældende havde planer om at udføre pengene til sit oprindelige hjemland.

- Jeg gik til Wolmer Møller og sagde, at det ikke var lovligt. Jeg skulle overhovedet ikke blande mig, fik jeg at vide, siger han.

Wolmer Møller afviser de tidligere medarbejderes anklager som grundløse. Ifølge ham er den nævnte udførsel af US-dollar blevet undersøgt til bunds af Finansiel Stabilitet, uden at det har givet anledning til bemærkninger.

Han påpeger videre, at andelskassens tidligere advokat mente, at afgørelsen om hans afsættelse led af så mange mangler, at domstolene med overvejende sandsynlighed ville erklære afgørelsen ugyldig.

Læs mere i Sjællandske lørdag.

arrow Advokat: Millionsag mod andelskasse svær at vinde
05. april 2016 kl. 06:20 Opdateret: kl. 14:26
arrow Erstatningssag mod andelskasse-ledelse
18. marts 2016 kl. 20:07 Opdateret: kl. 20:11
arrow Trussel om retssag i sag om andelskassen
18. marts 2016 kl. 05:47 Opdateret: kl. 00:00
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk