20. april 2019
46-årige Merete Lyving, der er sosu-assistent på Plejecenter Alliancehaven i Slagelse, kunne onsdag iføre sig en let T-shirt fremfor den traditionelle uniform, efter at ledelsen gav en dispensation tirsdag.  Foto: Christina Buchwald
46-årige Merete Lyving, der er sosu-assistent på Plejecenter Alliancehaven i Slagelse, kunne onsdag iføre sig en let T-shirt fremfor den traditionelle uniform, efter at ledelsen gav en dispensation tirsdag. Foto: Christina Buchwald
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medarbejder fik hedeslag: Nu smider hjemmeplejen kitlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejder fik hedeslag: Nu smider hjemmeplejen kitlerne
Slagelse - 26. juli 2018 kl. 07:05
Af Anna E. Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var efter, at Merete Lyvings kollega tirsdag eftermiddag fik et hedeslag på Plejecenter Alliancehaven, at den 46-årige sosu-assistent og arbejdsmiljørepræsentant gik til sin chef og sagde, at personalets arbejdskitler simpelthen er for varme at have på, når der er hedebølge.

- Vi sveder jo i de her kitler og kan ikke ånde i dem, forklarer Merete Lyving og fortæller, hvordan hendes kollega tirsdag sagde, at hun havde det dårligt og måtte sætte sig ned.

- Vi målte hendes blodtryk og gav hende noget vand, men kunne hurtigt konstatere, at hun måtte have fået hedeslag, forklarer Merete Lyving, der er glad for, at ledelsen uden tøven gav tilladelse til, at medarbejderne under hedebølgen fik dispensation til at udføre deres arbejde iført lyse, ensfarvede T-shirts.

- Der gik et minut - og så var der et positivt svar tilbage. Der må man sige, at Slagelse Kommunes ledelse virkelig er god. Det gør meget, at der blev hørt på os. Der har været klapsalver blandt medarbejderne, fortæller Merete Lyving, der onsdag også selv havde iført sig en lys T-shirt fremfor den traditionelle kittel.

De to eneste krav, ledelsen i Slagelse Kommune har stillet i forbindelse med dispensationen til at gå med egne T-shirts, er, at medarbejderne skal bære deres ID-kort, så de tydeligt kan identificeres, ligesom ledelsen, både mundtligt og skriftligt, har givet besked om, at de private T-shirts skal vaskes ved 60 grader.

- Det er vores måde i de her høje temperaturer måske at forbedre medarbejdernes arbejdsmiljø, siger Lone Wenzel, der er erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør i Slagelse Kommune.

Hun kan oplyse, at kommunen, ifølge arbejdsmiljøloven, bør sikre, at arbejdsmiljø og temperatur stemmer overens.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk