17. oktober 2019
Diagrammet viser, hvor mange bil- og knallertbrande, som Slagelse Brand og Redning er rykket ud til siden 2007. Tallene er trukket af Slagelse Brand og Redning og viser næsten en fordobling fra sidste år, 2017 i områderne omkring Motalavej og Ringparken.
gallery icon

Se billedserie

Diagrammet viser, hvor mange bil- og knallertbrande, som Slagelse Brand og Redning er rykket ud til siden 2007. Tallene er trukket af Slagelse Brand og Redning og viser næsten en fordobling fra sidste år, 2017 i områderne omkring Motalavej og Ringparken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Massiv stigning af bilbrande i udsatte boligområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Massiv stigning af bilbrande i udsatte boligområder
Slagelse - 24. oktober 2018 kl. 06:30
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere bilbrande har præget Slagelse Kommune i de første ti måneder af 2018, og antallet er det højeste i seks år.

arrow Læs også: Formand raser efter uro: Unge og deres familier kan ryge ud

Et udtræk fra Slagelse Brand og Redning, som Sjællandske har fået foretaget, viser nemlig, at der er sket tæt på en fordobling af antallet af udrykninger til bilbrande i områder omkring Ringparken og Motalavej - og her er tale om reelle udrykninger.

I 2017 rykkede Slagelse Brand og Redning ud til 12 brande i områderne omkring Ringparken og Motalavej - i 2018 er tallet for de første ti måneder oppe på 21 knallert- eller bilbrande. Og i 2015 var tallet helt nede på fire udrykninger.

Hertil skal dog siges, at tallene ikke viser, om branden efterforskes som påsat eller er sket ved et uheld.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) understreger, at han løbende er i dialog med politiet, men at bilbrandene kommer meget i bølger.

- Det her handler i høj grad om tryghed, men også om principper, for vi skal ikke som samfund finde os i, at biler brændes af eller anden uro, lyder det fra borgmesteren.

Ifølge Christopher Trung (V), der sidder i byrådet og social- og beskæftigelsesudvalget, skal der kigges på, hvordan man evaluerer indsatsen i de udsatte boligområder i den boligsociale helhedsplan. Han ser gerne en mere gennemgribende evaluering.

- Hvis vi virkelig skal måle på, om planen har en effekt, bliver vi nødt til at måle på langt flere parametre, end vi gør nu, for vi kan selvfølgelig ikke acceptere, at køretøjer sættes i brand, siger Christopher Trung.

Han vil gerne forholde sig til stigningen, men lægger samtidig vægt på, at tallene ikke siger noget om, hvorvidt brandene er påsatte eller ej, men »én bilbrand er en for meget«, lyder det.

Områderne, der er med i udtrækket, er Albert Ibsensvej, Arnskovvej, Egersundvej, Fasanstien, Jacob Dampes Vej, Kierulffsvej, Motalavej, Schakenborvej og Solbakkevej.

Læs mere i dagens Sjællandske.

arrow Overblik over de mange bilbrande på Motalavej
02. november 2018 kl. 07:45 Opdateret: kl. 18:43
arrow Endnu en bilbrand i belastet område
01. november 2018 kl. 08:58 Opdateret: kl. 08:58
arrow 19-årig sigtet for bilbrande står til fængsel i anden sag
31. oktober 2018 kl. 06:13 Opdateret: kl. 17:39

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk