19. april 2019
Et glimt fra Kulturnatten klokken 19, hvor skoleelevernes kunstpris blev uddelt. Vinderne blev Søndermarksskolen.
gallery icon

Se billedserie

Et glimt fra Kulturnatten klokken 19, hvor skoleelevernes kunstpris blev uddelt. Vinderne blev Søndermarksskolen.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Masser af kultur på en kølig aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Masser af kultur på en kølig aften
Opdateret 29. september 2018 kl. 11:02
Slagelse - 28. september 2018 kl. 22:19
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som altid var det noget af et lykketræf, hvis man kunne finde en ledig parkeringsplads i Slagelse by efter klokken 17, men det begyndte først for alvor at vrimle med mennesker i bymidten omkring klokken 19. Den officielle start fandt sted på Nytorv klokken 17.45, hvor borgmester John Dyrby Paulsen fra scenen bød velkommen og samtidig benyttede lejligheden til at takke den hær af frivillige, som hvert år er med til at gøre det hele muligt.

På dette tidspunkt var der endnu ikke så mange mennesker på gader og stræder, men det skyldtes nok dels, at det var tæt på aftensmaden, dels at temperaturen var faldet til omkring 10-12 grader.

Den kølige vind gjorde det heller ikke bedre, og der var da også mange, der havde taget bestik af vejret og iført sig huer og halstørklæder.

En, som bestemt ikke frøs, var Kalle fra »Kalles Trommeshow«, som er kendt fra DR Ramasjang. Han kom kørende ind på Nytorv i et køretøj, der hurtigt blev omdannet til en scene - og så gik det ellers derudaf med parodier på kendte navne som Joe Måge, Justin Bæver, Sanne Sæl-på-numsen med flere. Kalle skiftede med at spille på trommer og synge kendte popnumre, og især børnene så ud til at more sig over hans klovnerier.

Lidt efter lidt kom der efterhånden flere og flere mennesker i bymidten, som overalt duftede af grill, friture og krydderier. Hos Slagter Thomsen på Bredegade kunne man i dagens anledning købe særlige »Sct. Michaels Nat-burgere« for en halvtredser. Der særlige var, at bøfferne var lavet af det prisvindende sashi-kød fra JN Meat i Slagelse.

Andre steder lokkede med kæmpestore stadionpølser med tilbehør, så der var muligheder nok for dem, der skulle bruge noget mad i en fart.

Belært at tidligere års ikke alt for gode vejr så var der i år sat telte op overalt i bymidten - og de var godt fyldt op med spisende gæster, da avisen kikkede forbi omkring klokken 19.

Klokken 19.10 blev Sct. Michaels Nats Kulturpris på 10.000 kroner uddelt, og den gik i år til Slagelse Bibliotekerne - blandt andet for deres store hjælpsomhed under tidligere kulturnætter, hvor især Slagelse Bibliotek har tradition for selv at have store arrangementer.

På grund af avisens deadline måtte vi desværre gå tidligt, men du kan se en større billedserie fra Kulturnatten her.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk