13. december 2019
Her ses katten »Honey«, hendes »mor« Malene Thykjær og Jenny Vej, som er kasserer i Viking Cats. Se mere om foreningen på www.viking-cats.dk.  Foto: Kim Brandt
gallery icon

Se billedserie

Her ses katten »Honey«, hendes »mor« Malene Thykjær og Jenny Vej, som er kasserer i Viking Cats. Se mere om foreningen på www.viking-cats.dk. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange miav i Nordhallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange miav i Nordhallen
Slagelse - 11. august 2019 kl. 18:00
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er man allergisk over for katte, så var Nordhallen i Slagelse nok det sidste sted, man skulle opholde sig i weekenden. Her havde foreningen »Viking Cats« nemlig lagt beslag på hallen både lørdag og søndag, og der var mulighed for at se flere hundrede katte - fordelt på omkring 20 forskellige racer.

De spændte fra almindelige danske huskatte over de mere eksotiske og hårløse Sphinx-katte til meget store og særdeles kælne amerikanske skovkatte, kaldet »Maine Coon«.

Det siges jo, at alting er større i USA - det gælder altså også for kattene:

- Jeg har selv 14 katte af racen Maine Coon, som er verdens største tamkat-race. Den kaldes også »The Gentle Giant«, fortæller Malene Thykjær, som er foreningens formand.

Hun sidder med hunkatten »Honey«, som har den blødeste pels, man kan forestille sig. Katten er samtidig usandsynlig kælen og nysgerrig - og er i det hele taget slet ikke til at stå for.

- Hun er tre år gammel og vejer 6,8 kilo, fortæller Malene, som også er opdrætter af racen i Danmark.

»Honey« har deltaget i flere udstillinger og hver gang opnået topkarakter.

På udstillingen i Slagelse var det dog ikke muligt at købe og sælge katte - det var udelukkende en udstilling, hvor katteejerne kunne vise deres kæledyr frem og få dem vurderet af kyndige dommere, og hvor publikum også kunne få et bedre indblik i de forskellige racer.

Dog var der salg af katteudstyr, bure og foder - og også en mulighed for potentielle købere at få en snak med en opdrætter.

At det var en international udstilling var tydeligt, når man gik igennem hallen.

Der blev snakket engelsk, tysk, fransk og svensk, mens hovedpersonerne selv - kattene - for det meste holdt sig til standard »miavsk«.

- Udstillingen her handler også om at skabe kontakter mellem de forskellige opdrættere og generelt mellem folk, der blot elsker katte. Og så prøver vi naturligvis også at slå et slag for dyrevelfærd. Desværre har Kattens Værn altid travlt især i sommerperioden, når mange katte bliver kasseret som affald, siger formanden.

Det var under ingen omstændigheder tilfældet i Nordhallen, hvor de firbenede tværtimod blev tilbedt og feteret som små prinser og prinsesser.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk