1. juni 2020
Der var trængsel langs kanalen. Foto: Jens Wollesen
Der var trængsel langs kanalen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange flere til lerets fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange flere til lerets fest
Slagelse - 13. juli 2019 kl. 11:42
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når entréen til keramikkens eldorado omkring biblioteket i Skælskør og flere andre steder i byen er gratis, er det ikke til at gøre op, hvor mange, der besøgte dette års keramikfestival, men de arrangerende keramikere er ikke i tvivl: Der kom flere mennesker end året før.

- Der var helt sikkert flere, end der plejer at være. Væsentligt flere, fastslår Nelly Gaskin, der dagen derpå havde 60 af de i alt 70 udstillende keramikere samlet i Bruuns Hjørne til workshop og snak om keramik - og om årets festival, som tiltrækker keramikere fra hele landet og mere til.

Det var femte gang, keramikken fik folk til at valfarte til Solskinsbyen, der i dén grad levede op til sit kælenavn.

De tidligere år har gættet på besøgstallet ligget mellem 9.000 og 10.000 mennesker, og det bliver altså ikke ved med at række.

Mylderet af mennesker langs kanalen og på pladsen ud mod Norvejen nåede på et tidspunkt klaustrofobiske dimensioner, men der er absolut ingen planer om at flytte festivalen, men måske kan en større del af arealet mod Norvejen inddrages, tænker Nelly Gaskin.

- Hvis festivalen skal vokse, skal vi selv vokse med, men vi vil fortsat udvikle festivalen - i den takt, vi har kræfter til det. Vi skal også tænke i, hvor mange mennesker der kan være. Man skal også kunne komme rundt, siger keramikeren.

Antallet af udstillende keramikere var i år øget fra 60 til 70. Da der blev åbnet for tilmelding i januar, var alle pladser besat i løbet af en uge, og mellem 20 og 30 endte på venteliste

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk