14. juli 2020
Mange-årig forstander på Slagelse Produktionsskole Maja Konge går på pension. I stedet tiltræder Dorte Lundorff som leder på skolen, der siden 1. august har været en del af det nye FGU Syd- og Vestsjælland.
gallery icon

Se billedserie

Mange-årig forstander på Slagelse Produktionsskole Maja Konge går på pension. I stedet tiltræder Dorte Lundorff som leder på skolen, der siden 1. august har været en del af det nye FGU Syd- og Vestsjælland.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange-årig forstander stopper: Ny uddannelse får ny skoleleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange-årig forstander stopper: Ny uddannelse får ny skoleleder
Slagelse - 15. november 2019 kl. 09:03
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det bliver så spændende at se, hvordan vi kan få implementeret alle de gode intentioner, der ligger i FGU-lovgivningen.

Sådan siger Dorte Lundorff, som netop er tiltrådt som ny skoleleder på det tidligere Slagelse Produktionsskole.

I dag er skolen nemlig en af det nye FGU Syd- og Vestsjælland, og Dorte Lundorff vil komme til at stå i spidsen for Slagelse-afdelingen efter den nye reform.

Skoene, hun skal fylde ud, sad før på Maja Konge, som i 12 år har været ansat som forstander på produktionsskolen, før den gik over til at hedde FGU Slagelse den 1. august. Og torsdag blev der derfor holdt både »velkommen«- og »farvel«-reception på Ottestrupvej.

Maja Konge går på pension, men efterlader med egne ord »et endnu bedre tilbud til de unge mennesker«:

Kan få endnu flere unge i uddannelse eller arbejde

- Med FGU'en bliver der en bedre helhed for de unge mennesker, så vi forhåbentlig kan få endnu flere af dem videre i uddannelse eller i arbejde. Så det job, jeg nu giver videre, er et job, hvor unge mennesker har flere muligheder end tidligere både på produktionsskoler og forskellige andre ungdomsuddannelser, forklarer den nu pensionerede forstander til Sjællandske.

FGU står for »Forberedende GrundUddannelse« og er en ny forberedende uddannelse for unge mellem 15 og 25 år, der er trådt i kraft den 1. august efter en ny reform vedtaget i Folketinget.

Uddannelsen skal ruste de unge fagligt, personligt og socialt til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller få varigt fodfæste på arbejdsmarkedet og erstatter således de nuværende produktionsskoler og VUC-centre.

På FGU'en tilbydes der derfor undervisning i 12 forskellige faglige temaer og ni almene fag. De almene fag kan give adgang til erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser, mens de faglige temaer introducerer til erhvervsuddannelsesområder og kan afsluttes med et uddannelsesbevis.

Ny leder har mange års erfaring

Den nye skoleleder på FGU-afdelingen i Slagelse har ligesom den den nu fratrådte forstander, Maja Konge, arbejdet flere år indenfor produktionsskole-regi. Nærmere bestemt 25 år, hvor de sidste 12 år er brugt som forstander i Haderslev og senest i Søndersø på Fyn.

Her - altså på Fyn - har Dorte Lundorff af den grund også været med til at starte den nye FGU-uddannelse op.

Men selvom den nye skoleleder tiltræder sin nye stilling på FGU Slagelse med meget erfaring, går hun ind til jobbet med stor ydmyghed, beskriver hun:

- Det er altid udfordrende i et nyt job, fordi man altid kan gøre det bedre end tidligere. Og jeg vil gerne lave nogle gode resultater, så vi bliver den hovedvej for de unge, som det også er tiltænkt i lovgivningen, at vi skal være, forklarer Dorte Lundorff og sætter nogle ord på de ambitioner, hun har for uddannelsen:

- Vi skal have givet de unge lige præcis det tilbud, der passer til den enkelte. Og så skal vi bare helt op at ringe på de positive udslugsnings-resultater. Det har jeg kunnet gøre før, og det kan jeg gøre igen. Særligt sammen med de dygtige folk, der er her, slår hun fast.

Tidligere forstander Maja Konge vil bruge den kommende pensionstid på at være sammen med sin familie bestående af hendes mand, søn, bonusbørn og børnebørn. Derudover ønsker hun at lave frivilligt arbejde, der har med børn og unge at gøre, fortæller hun til Sjællandske.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk