17. januar 2018
Maja Egeskov har været med til at give Jesper »Jethoni« Nielsen ideer til, hvordan han kan få flere nuancer frem i sine billeder, hvor pyramider går igen. Foto: Arne Svendsen
Maja Egeskov har været med til at give Jesper »Jethoni« Nielsen ideer til, hvordan han kan få flere nuancer frem i sine billeder, hvor pyramider går igen. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maja udlever sin drøm i praktikophold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maja udlever sin drøm i praktikophold
Slagelse - 12. oktober 2017 kl. 11:40
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 20-årige Maja Egeskov fra Slagelse har skoleårene ikke været den store succes.

- Jeg har en dårlig korttids-hukommelse, så når vi holdt pause, glemte jeg alt det, jeg havde lært inden pausen, fortæller Maja, der gik i specialklasse og aldrig fik den 9. klasses eksamen med bestået i dansk og matematik, som kunne skaffe hende direkte videre i uddannelsessystemet.

Så efter 9. klasse stod den på produktionsskole i Korsør, hvor hun havde en god tid, og de sidste par år undervisning på Center for Specialundervisning i Slagelse.

Her har hun nu gået et par år og har et tilbage.

I forbindelse med undervisningen er hun nu kommet i praktik et ikke helt almindeligt sted. Nemlig hos kunstmaler Jesper Thomas Nielsen, også kendt som Jethoni, der har sit atelier i lokaler på Sorøvej.

Han har lokaler i administrationen hos popcorn-fabriken Popz, hvis produktion er blevet flyttet til Ungarn.

Her får hun lov til at male. Dog mest bare grundmalingen i bunden inden kunstneren selv maler sine motiver, ikke mindst pyramider, ovenpå.

Men Maja får dog også lov til at påvirke kunstneren.

- Det er vigtigt for nuancerne i billedet, at stregen midt i billedet er forskudt i forhold til stregerne i siden, fortæller Maja således til Jesper Thomas Nielsen, som så indretter billedet efter det.

- Det er spændende at være her, siger Maja, der har en drøm om at blive bygningsmaler.

Hun siger dog, at hun får at vide af folk omkring hende, at hun nok skal regne med at komme på førtidspension.

Men det vil Jesper Thomas Nielsen ikke høre tale om.

Han prøver blandt andet at hjælpe Maja ved at lade hende læse nogle bøger om kunst, hvor der naturligvis er masser af billeder i.

- Mit mål er at hjælpe med at styrke selvtilliden og korttids-hukommelsen ved at sørge for, at Maja udretter noget og får nogle succesoplevelser, siger Jesper Thomas Nielsen, der håber på, at Maja kan få en praktikplads på et tidspunkt.

- På det sidste har jeg da faktisk også kunnet huske noget af det, jeg har fået at vide, siger Maja.

Hun håber på, at hun på et tidspunkt kan komme til at forsørge sig selv.

En del af hendes praktikophold kommer i øvrigt til at ligge på søndage.

Jesper Thomas Nielsen har nemlig taget et nyt initiativ, idet han arrangerer søndagskunst med popcorn og pyramider på Sorøvej 11.

Første gang er den første søndag i efterårsferien, 15. oktober klokken 11-13, hvor der er en malebog til de første 10 børn i følge med voksne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk