21. januar 2019
Udsætningsforeningen UFV95 i gang med elfiskeri af ørreder til brug for avlsarbejdet i blandt andet Tude Å ved en tidligere lejlighed. Fiskerne frygter dog, at den ørredyngel de udsætter vil gå til grunde i stor stil i det stillestående vand i det nye å-forløb. Privatfoto: UFV95.
Udsætningsforeningen UFV95 i gang med elfiskeri af ørreder til brug for avlsarbejdet i blandt andet Tude Å ved en tidligere lejlighed. Fiskerne frygter dog, at den ørredyngel de udsætter vil gå til grunde i stor stil i det stillestående vand i det nye å-forløb. Privatfoto: UFV95.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lystfiskere: Tude Å projekt skader ørreder meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lystfiskere: Tude Å projekt skader ørreder meget
Slagelse - 13. august 2018 kl. 06:32
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gennemføres det store Tude Å projekt vil det blive til stor skade for ørrederne, idet ørredyngel vil få sværere til at finde ud til havet fra gydestederne i åen.

arrow Læs også: Sportsfiskere: Kommunen har et problem

- DTU Aqua har jo fastslået, at der vil være et tab på 25 procent af ørredynglen om året. Når det gentager sig år efter år, vil der jo efterhånden næsten ikke være flere ørreder tilbage, siger Kurt Jørgensen fra udsætningsforeningen UFV95, der står for at udsætte ørredyngel i åen.

Han mener, at det er helt fejlagtigt, når firmaet Niras vurderer, at tabet af ørredyngel, også kaldet smolt, kun vil være på 12 procent. Ligesom han er utilfreds med den dialog, der har været med kommunen i sagen.

Han lægger desuden op til, at udsætningsforeningen vil påklage sagen til Naturklagenævnet, hvilket yderligere kan forsinke projektet, der allerede er godt forsinket.

Som omtalt forleden blev sagen stemt igennem i miljø, plan og landdistriktsudvalget, hvor udvalgsformand Jørgen Grüner (SF) stemte sammen med de to V-medlemmer Knud Vincents og Pernille Ivalo Frandsen.

Derved blev de to socialdemokrater Anne Bjergvang og Steen Olsen sat til vægs. Sidstnævnte valgte som tidligere omtalt at bruge sin ret til at få sagen i byrådet.

Steen Olsen er dog på det rene med, at det nok ikke ændrer afgørelsen, da der vil være et flertal også i byrådet, hvis SF stemmer sammen med de borgerlige partier.

Men Steen Olsen finder udvalgsformand Jørgen Grüners behandling af sagen dybt kritisabel.

Olsen havde nemlig fremsendt en række spørgsmål til forhandlingen.

- Men dem har Jøgen Grüner ikke villet »nyde fremme«, og de kunne derfor ikke indgå i sagens behandling. Det synes jeg er utilstedeligt, siger Steen Olsen.

S-udvalgsmedlemmet mener heller ikke, at kommunens forvaltning har gjort nok for at inddrage lystfiskerne omkring deres forslag.

arrow Sportsfiskere: Tude Å-projekt vil blive udsat yderligere i to år
03. september 2018 kl. 06:56 Opdateret: kl. 11:30

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk