27. februar 2020
Det 400 meter lange og 40 meter brede Solitaire har købt og bruger de tidligere afviserfartøjer i Storebælt VTS3 og VTS 4 til at hente forsyninger - blandt andet i Korsør.
Det 400 meter lange og 40 meter brede Solitaire har købt og bruger de tidligere afviserfartøjer i Storebælt VTS3 og VTS 4 til at hente forsyninger - blandt andet i Korsør.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale skibe hjælper kæmpen i Storebælt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale skibe hjælper kæmpen i Storebælt
Slagelse - 11. februar 2020 kl. 07:16
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Verdens største rørlæggerskib »Solitaire«købte for år tilbage afviserfartøjerne VTS3 og VTS4, som har genset Korsør for at hente forsyninger og mandskab til kæmpen.

arrow Læs også: Politisk storkonflikt stopper kæmpeskib

En kran skal afmonteres, når det 400 meter lange og 40 meter brede rørlæggerfartøj »Solitaire« skal under Storebæltsbroen. Ellers rækker broens gennemsejlingshøjde på 65 meter ikke.

Først lå kæmpeskibet med en dybdegang på 10 meter i flere uger syd for broen, mens det de seneste uger har ligget for anker på en anden af Storebælts autoriserede ankerpladser godt fem kilometer nord for Sprogø omtrent ud for kysten ved Nordenhuse på Fyn. Synet af det store fartøj vil snart forsvinde for bilisterne på Storebæltsbroen. Pausen i Storebælt er brugt til at få nyt udstyr og mandskab om bord, der skal bruges ved den næste opgave i Norge.

Til transport mellem land og skib bruges blandt andet tidligere lokale skibe fra Storebælt. »Solitaire« købte nemlig for år tilbage de to afviserfartøjer VTS 3 og VTS 4, som i nogle år blev brugt af Vessel Traffic Service Storebælt med base på Flådestation Korsør, hvorfra skibstrafikken i Storebælt overvåges. Den teknologisk udvikling gjorde dog skibene overflødige, hvorfor de blev solgt.

Det er ikke helt frivilligt, at verdens største special-fartøj til udlægning af gasrør på havbunden har taget ophold i Storebælt.

Skibet måtte nemlig afbryde opgaven med rørlægning af Nordstream 2-projekt, der er en 1230 kilometer lang dobbelt rørledning gennem fem landes havområder, som skal udbygge det russiske firma Gazproms mulighed for at sælge gas til Europa.

Blot 300 kilometer manglede, da politiske kontroverser mellem Rusland og USA satte projektet på stand by, hvorefter Solitaire fortrak til sit pauseophold i Storebælt for at gøre sig klar til andre opgaver. Skibet har en besætning på 420 mand.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk