2. december 2020
Boligselskaber kan ikke forbyde Stram Kurs at gæste egnen, hvilket partiet med racismedømte Rasmus Paludan i spidsen ellers har gjort flere gange på det seneste.
Boligselskaber kan ikke forbyde Stram Kurs at gæste egnen, hvilket partiet med racismedømte Rasmus Paludan i spidsen ellers har gjort flere gange på det seneste.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale forbud mod demonstrationer overvejes - men kommer næppe på tale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale forbud mod demonstrationer overvejes - men kommer næppe på tale
Slagelse - 30. juni 2020 kl. 07:00

Den racismedømte Rasmus Paludan og hans parti, Stram Parti, skaber ikke underligt røre, når de afbrænder koraner, udgyder bandeord i linde strømme og sviner beboere i eksempelvis udsatte boliger til, fordi de pågældende er af anden etnisk herkomst end dansk.

arrow Læs også: Ministersvar: Demonstrationer i Slagelse og Korsør krævede »betydelige« politiressourcer

Ved flere lejligheder rundt i landet er det endt i tumult og anholdelser. I Slagelse Kommune har beboere dog på det seneste blot vendt det døve øre til, om end det skal siges, at demonstrationerne i Korsør den 16. og 17. maj gik over gevind for visse uromageres vedkommende.

Det må dog være vejen frem at blive væk og ignorere frem for at lade sig provokere, mener formand for BoligKorsør Ebbe Jens Ahlgren.

- Vi skal værne om retten til at ytre sig. En rettighed, vi har her i landet, men som man kæmper for mange andre steder i verden. Egentlig bør man slet ikke vise Stram Kurs nogen opmærksomhed. Så er jeg sikker på, de stopper med at komme, lyder det fra Ebbe Jens Ahlgren.

Kan ikke afvise

Formanden er på linje med direktør i FOB i Slagelse, Flemming Stenhøj Andersen, der flere gange har drøftet med politiet, hvorvidt man som boligselskab kan sige nej til en demonstration. I hans tilfælde tænkes der på Ringparken.

- Men vurderingen er, at så længe de står på et offentligt areal, så er der intet at gøre. Vi kan ikke sige nej. Heller ikke selv om det sker inde i området, siger Flemming Stenhøj Andersen, der dog glæder sig over, at der på det seneste ingen ballade har været, selv om Paludan og co. for to uger siden ellers forsøgte at fyre godt op under temperamenterne.

Blandt andet satte partimedlemmer, mens partilederen stod i en afspærret firkant uden for Ringparken, i march ned igennem boligområdet med en brændende koran i en tang. De blev dog standset af politiet i deres forehavende kort derefter.

- Men frygten er jo, om det vil blive ved med at være roligt. Det er jo ren chikane, mener Flemming Stenhøj Andersen.

Meldingen er som skrevet den samme i Korsør, hvor Paludan og Stram Kurs de seneste gange har placeret sig på et kommunalt, offentligt areal.

- Her kan vi ikke gøre noget. Men på de områder, BoligKorsør står for, er det forbudt at demonstrere. Sådan er det, siger Ebbe Jens Ahlgren.

arrow »Besværlige« Paludan afviser racisme
24. juni 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 14:17
arrow Debat: DF: Udstilling om Sukkerhusets fortid er en fin idé
18. juni 2020 kl. 08:24 Opdateret: kl. 08:24
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk