27. maj 2020
Knap 15.300 mænd og kvinder i Slagelse Kommune bor alene, ligesom 170 personer lever som hjemløse. For at de ikke skal sidde alene hjemme juleaften, går en gruppe lokale borgere sammen om at arrangere en fælles jul. Men de mangler sponsorer.  Foto: Christopher Trung Paulsen
Knap 15.300 mænd og kvinder i Slagelse Kommune bor alene, ligesom 170 personer lever som hjemløse. For at de ikke skal sidde alene hjemme juleaften, går en gruppe lokale borgere sammen om at arrangere en fælles jul. Men de mangler sponsorer. Foto: Christopher Trung Paulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale borgere vil sikre jul til alle: Men de mangler hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale borgere vil sikre jul til alle: Men de mangler hjælp
Slagelse - 21. september 2019 kl. 10:14
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når kalenderlyset tæller ned til den 24. december, kan de fleste se frem til flæskesteg, flotte gaver og tid med familien.

Men I Slagelse Kommune bor knap 15.300 mænd og kvinder alene, viser tal fra Danmarks Statistik. Derudover lever 170 personer i kommunen som hjemløse. Flere af disse risikerer derfor at holde jul alene.

Af den grund går lokale borgere fra Slagelse igen i år sammen om at holde en fælles juleaften for alle, der har lyst til at holde jul sammen med andre. Initiativtagerne kalder det »Fællesjul«.

Men der mangler sponsorer, skriver de i en pressemeddelelse.

Brug for hjælpende hånd

- Vi har brug for en hjælpende hånd i form af alt, hvad der kan være med til at skabe en fantastisk juleaften. Heriblandt julemad, julepynt, drikkevarer, små julegaver osv. Alt hvad man kunne tænke sig til en god juleaften, lyder det fra Marianne Pedersen fra Slagelse, der er en af initiativtagerne bag Fællesjul-arrangementerne.

FAKTA
Vær med i Fællesjul og gør en forskel
  • Hvis man gerne vil med som gæst til Fællesjul, ønsker at støtte op om projektet eller blot gerne vil vide mere, så kan man tilmelde sig ved at skrive en besked til facebooksiden »Fællesjul i Slagelse«.
  • Man kan også tilmelde sig eller høre mere ved at kontakte initiativtagerne på telefon 21 40 80 28 eller via e-mail christrungpaul@gmail.com.
  • Tilmelding skal ske hurtigst muligt og gerne inden den 1. november af hensyn til planlægning og antal pladser, oplyser initiativtagerne. Alle aldre er velkomne.
  • Hvis tidsfristen er overskredet, kan man imidlertid godt prøve at tage kontakt alligevel, oplyses det.

Det kan derfor både være virksomheder, foreninger og privatpersoner, der kan være med til at gøre Fællesjul til virkelighed ved at støtte projektet enten økonomisk eller i form af gaver eller julemad, oplyses det.

Fællesjul i Slagelse vil blive holdt på tre forskellige adresser den 24. december. På Aktivitetscentret Midgård i Slagelse, på Kirkens Korshærs varmestue på Sdr. Stationsvej og ude i Stillinge Forsamlingshus.

For ifølge initiativtagerne er der flere gode grunde til at holde jul sammen med andre. Også selvom man ikke nødvendigvis selv skal sidde alene hjemme:

Jul med plads til alle

- Nogen af os andre har bare lyst til at prøve at holde jul på en anderledes måde. Og så tænkte vi, at der må da være flere, der også gerne vil holde jul med andre, skriver en anden af initiativtagerne, Christopher Trung Paulsen, i pressemeddelelsen.

Der er således plads til alle, understreger initiativtagerne. Og til juleaften på Kirkens Korshærs varmestue vil der desuden være tale om en alkoholfri juleaften.

- Så hvis man gerne vil være med til en juleaften, og man f.eks. grundet børn vil holde det helt alkoholfrit, så er det en god idé at tage med dér. På de andre steder vil der nok blive tilbudt et enkelt glas vin eller øl, oplyser Christopher Trung Paulsen.

Organisatorisk understøttes Fællesjul af frivillige fra Ungdommens Røde Kors i Slagelse, der sidste år stod sammen med Stop Spild Lokalt om at dele overskudsmad ud i Slagelse lillejuleaften, med håbet om at ingen juleaften skulle mangle julemad.

Også i Korsør og Skælskør vil der blive holdt juleaften-arrangementer.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk