2. december 2020
Medlemmer blev bedt om at slukke den brændende koran undervejs. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Medlemmer blev bedt om at slukke den brændende koran undervejs. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lod koranen brænde mellem boligblokke i ren provokation: - Det er en fuldstændig lovlig handling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lod koranen brænde mellem boligblokke i ren provokation: - Det er en fuldstændig lovlig handling

Rasmus Paludan gæstede atter Slagelse Kommune tirsdag og havde peppet sit repertoire af spydigheder op. Partimedlemmer gik parade ned igennem Ringparken alene for at provokere. Det satte politiet en stopper for. Sjællandske interviewede partilederen, da han stod i sin sikrede firkant.

Opdateret 18. juni 2020 kl. 00:13
Slagelse - 16. juni 2020 kl. 15:29
Af Carsten Lysdal

Solens stegende stråler vakte sved på panden hos de omtrent 100 betjente, der endnu engang var udkommanderet i forbindelse med Stram Kurs' demonstrationer i Slagelse og Korsør tirsdag eftermiddag.

arrow Læs også: Kritik af betjent: Sammenlignede beboere med rotter

Det meste af tiden stod de blot og holdt vagt og nægtede mødre at hente deres børn i de omkringliggende institutioner, mens de dog lod bybussen passere. Samtidig sikrede de den gode ro og orden, som ifølge politiinspektør Tom Trude, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, er et succeskriterium.

Helt uden ballade endte demonstrationen i Ringparken dog ikke, og en række fremmødte måtte lægge øren til et spydigt katalog af øgenavne og lidet flatterende beskrivelser af muslimernes profet, Muhammed.

- Han er et pædofilt svin, var nogle af de første gloser, partileder Rasmus Paludan sendte af sted igennem megafonen, da han endelig mødte op på græsplanen foran Nørrevangsskolen, det nuværende CSU, efter en forsinkelse på et kvarters tid. I øvrigt iført en skudsikker anordning, en såkaldt fragmentationsvest, der virkede noget kort i det.

»Saboteret« af bønnekald og politi

Han mødte op i Slagelse ved 14-tiden, og da han endelig fik mulighed for at råbe løs, blev han overdøvet af et arabisk bønnekald fra en højttaler, som stod langs Rosenkildevej.

- Det har jeg et stort problem med. Det er ikke en demonstration, hvis man stiller en soundbox op og går fra den, og den må ikke larme, så jeg ikke kan blive hørt, lød det fra Rasmus Paludan, hvorefter han satte en sirene i gang fra sin megafon og ventede.

Der gik en rum tid, og pausen fik hverken flere eller færre til at troppe op og vise deres foragt.

En gruppe personer stod ved blokkene længst ude mod Rosenkildevej og var - som forrige gang, han demonstrerede i Ringparken - ligeglade.

- Han kan bare tale. Der er ingen, der gider høre på ham, lød det fra en forbipasserende, der ikke lod sig genere af de hadske ytringer.

Det gjorde en kvinde dog, der viftende med palæstinensiske flag stillede sig ved højttaleren. Hun fik læst og påskrevet af Stram Kurs-partilederen.

- Jeg lever på mit 63. år, og jeg er godt nok aldrig blevet kaldt en »feltmadras« før, sagde hun på vej tilbage til sin bolig.

Selv mener Rasmus Paludan, at dels bønnekaldet, dels politiet var med til at sabotere demonstrationen, der var den tredje i Slagelse på en måned - og den anden, hvor han ikke måtte stå fysisk i Ringparken.

- Du kan jo se, hvordan det er i dag. Jeg ville gerne stå nede ved Kierulffsvej 44, men det måtte jeg ikke. Jeg bliver jo pakket ind og forhindret i at færdes, hvor jeg gerne vil. Og når jeg så vil afskrive mig beskyttelse, får jeg at vide, at politiet så vil frihedsberøve mig - men så har jeg jo ikke den frihed, jeg burde have, lød det endvidere fra partilederen, der senere tirsdag imidlertid fik, som han ønskede i momentet - at PET ophævede personbeskyttelsen af ham.

Han mener desuden, at omverdenen og beboere i Ringparken har misforstået den »sejr«, de vandt søndag den 17. maj, hvor de blot vendte ryggen til og gav Stram Kurs en kold skulder uden at råbe op og skabe uro.

Det var den første af demonstrationerne i Slagelse i år.

»Pak den koran væk«

Hertil mener Rasmus Paludan nemlig, at det jo ikke var tegn på ro, at han »ikke blev slået ned«, som han selv beskriver.

- Det var meget interessant forrige gang, fordi det var et tegn på skuespil. For selvfølgelig er der både folk, der ikke er voldelige, og folk, der er - og her krakelerede billedet. For nogle ville åbenlyst hellere hen og slå mig, men de blev holdt tilbage af deres familier og kom næsten selv op at slås, iagttog Rasmus Paludan, der i begyndelsen af demonstrationen tirsdag i Ringparken fortalte, at den reelle demonstration fandt sted foran Kierulffsvej 44.

Her havde partimedlemmer brændt muslimernes hellige bog, Koranen, af.

Partiet havde dog flere eksemplarer med.

For eksempel antændte de en koran ved græsarealet ved skolen og gik en paradelignende rute ned mellem blokkene med startskuddet »nu brænder koranen igen på Kierulffsvej« fra Paludans mund, hvilket ikke underligt opildnede de få personer, der i denne anledning ikke var blevet hjemme.

En række unge mænd pustede sig op, mens stribevis af de i alt omtrent 100 udkommanderede betjente indkapslede partimedlemmerne, der med en tang forsøgte at fortsætte valfarten igennem Ringparken.

Der blev dog hurtigt sat en stopper for det - vil flere nok sige - provokerende indslag.

Medlemmerne af Stram Kurs fik ordre om at pakke den brændende koran ned i en pose, som en af personerne - der formentlig enten bor eller har tilknytning til folk i området - strøg ind for at hente i en af blokkene.

At beboere føler sig trådt på, når sådan noget finder sted, kan partiet i øvrigt ikke følge.

- Vi kan ikke have et land, hvor folk opildnes, når man foretager fuldstændig lovlige handlinger. Og staten og dermed politiet viser jo igen, at de ikke har kontrol, sagde Rasmus Paludan, som ikke var en del af uroen, idet han stod skærmet blandt PET- og øvrige politifolk.

Flere steder blev der efterfølgende rullet øjne, da partilederen annoncerede, at han ville bruge ventetiden - indtil han skulle besøge hjørnet af Motalavej og Halsskovvej i Korsør godt en time efter - på at køre rundt i kommunens øvrige »taberghettoer«, som han beskrev det.

- Nu vil jeg køre rundt i Slagelse og finde dem, der elsker koranen, lød det før afgangen mod Korsør, hvor en enkelt blev anholdt.

Det var dog ikke en ballademager, men en beruset herre, som politiet kortvarigt tog hånd om, som politiinspektør Tom Trude forklarede det dagen derpå.

arrow Betjent sammenlignede demonstranter med rotter
22. maj 2020 kl. 17:28 Opdateret: kl. 11:25
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk