30. juli 2021
Elektriker Henrik Bollerup roser de nye elskabe, som han her er ved at montere, fordi skabene har lagt bedre plads at arbejde i, ligesom de ikke er så tunge. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Elektriker Henrik Bollerup roser de nye elskabe, som han her er ved at montere, fordi skabene har lagt bedre plads at arbejde i, ligesom de ikke er så tunge. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livsfarligt stød undgås ved at afbryde strøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livsfarligt stød undgås ved at afbryde strøm
Opdateret 28. februar 2020 kl. 09:58
Slagelse - 28. februar 2020 kl. 09:17
Af Helge Wedel

Et rødt advarselsskilt med en hånd, hvor pegefingeren trykker, er blot en del af de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, der er i brug, når ældre elskabe langs vejene udskiftes af elektrikere fra Zeanet, der er SK Forsynings elselskab.

- Vi skal være helt sikre på, at ingen ved en fejl slutter strømmen til, når vi arbejder med udskiftningen af elskabe, hvor spændingen er livsfarlig at komme i berøring med. Derfor sættes advarselsskiltet på, siger elektriker Henrik Bollerup.

Få afbrydelser

Sammen med kolleger har han den seneste tid udskiftet elskabe tilbage fra 1970erne på Mathiesensvej.

Kun en mindre del af forbrugerne langs vejen må undvære strøm i deres huse, når elskabene udskiftes.

- Vi gør alt for at afbryde hos så få kunder som muligt ved at lave midlertidige forsyningsveje til de fleste, men nogen må altså undvære strømmen i fire timer, siger Henrik Bollerup.

I tirsdags var fire husstande uden strøm mellem 08.00 og 12.00, mens to elskabe blev udskiftet. Alle var varslet om afbrydelsen dagen før, ligesom der fulgte gode råd med om, hvad der skulle gøres og ikke gøres med husstandens elektriske apparater.

Akutte udskiftninger

Årligt er der budget til at udskifte op imod 100 elskabe i hele kommunen med de ældste først og som regel en hel vej ad gangen.

- Hertil har vi akutte udskiftninger, når elskabe med jævne mellemrum bliver påkørt, siger Malene Sadowski, der er informationsmedarbejder hos SK Forsyning.

Sommer bedst

Udskiftningen foregår året rundt. Henrik Bollerup ved godt, hvornår jobbet er bedst.

- Her om vinteren i regn og rusk kan det godt være lidt tungt, selv om vi kan sætte et telt op, men om sommeren er det et skønt arbejde at udskifte elskabe, siger Henrik Bollerup.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk