20. oktober 2018
Flugtbilen med den dengang 19-årige mand fra Slagelse endte mod et træ på Slagstrupvej den 31. august sidste år, da han med 121 kilometer i timen forulykkede nær Lille Valby.  Arkivfoto: Carsten Lysdal
Flugtbilen med den dengang 19-årige mand fra Slagelse endte mod et træ på Slagstrupvej den 31. august sidste år, da han med 121 kilometer i timen forulykkede nær Lille Valby. Arkivfoto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livsfarlig vanvidsbilist: Biler måtte katastrofeopbremse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livsfarlig vanvidsbilist: Biler måtte katastrofeopbremse
Slagelse - 21. november 2017 kl. 06:50
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 31. august sidste år begav en dengang 19-årig mand fra Slagelse ud på en køretur, som ifølge anklageskriftet skulle vise sig at blive temmelig dramatisk.

arrow Læs også: Livsfarlig vanvidsbilist slipper for fængsel

For det første havde han ikke noget kørekort - og da hans kørsel i området omkring Oksebrovej/Holbækvej var meget aggressiv, gav en politipatrulje ham tegn til at stoppe.

Det havde den unge mand absolut ikke lyst til, hvilket medførte en politijagt over cirka fire kilometer.

Da den 19-årige kørte ud fra Oksebrovej og drejede til venstre ad Holbækvej - med politiet i hælene - måtte en tilfældig bilist på Holbækvej foretage en katastrofeopbremsning for at undgå et sammenstød, hvorefter bilisten endte i rabatten.

Med rasende fart gik det nu mod Slagelse, hvor vanvidsbilisten kort efter kom til rundkørslen ved Holbækvej/Nykøbing Landevej/Slagstrupvej.

Han fortsatte med høj hastighed ind i rundkørslen, hvorved flere andre biler måtte foretage kraftige opbremsninger for at undgå sammenstød.

Kort efter gik det galt på Slagstrupvej, hvor den 19-årige foretog en hovedløs overhaling med det resultat, at bilens ene hjulpar kom ud i rabatten.

På grund af ekstrem høj fart - over 120 kilometer i timen - forulykkede bilen med både materiel og personskade til følge.

Ulykken satte en brat ende for biljagten. Den 19-årige mand havde som tidligere nævnt ikke noget kørekort - men til gengæld fandt politiet 40,6 gram amfetamin og 5,6 gram hash på ham.

Han blev anholdt på stedet og sigtet for et hav af overtrædelser af færdselsloven samt narkoloven.

Men dermed havde politiet endnu ikke hørt det sidste ord fra den unge mand:

Den 23. februar i år mødte han en politibetjent ved Jacob Dampesvej, som den unge mand tiltalte med ordene »hvalp« og »hund« - og dermed kunne politiet også føje en sigtelse om fornærmelig tiltale til de øvrige sigtelser.

Den nu 20-årige mand skal onsdag i retten, hvor anklager Malthe Hansen både ønsker en ubetinget fængselsstraf samt en ubetinget frakendelse af retten til at føre et motordrevet køretøj - en praksis, der er normal, selv om den sigtede ikke har kørekort.

Det er en sanktion, der får virkning, såfremt den unge mand senere tager et kørekort.

arrow Flugt fra politiet endte i træ
31. august 2016 kl. 18:19 Opdateret: kl. 09:53

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk