19. september 2020
For første gang vises der levende billeder af Emilie Meng i tv.
gallery icon

Se billedserie

For første gang vises der levende billeder af Emilie Meng i tv.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Levende billeder af afdøde Emilie Meng

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Levende billeder af afdøde Emilie Meng
Slagelse - 28. september 2019 kl. 06:39
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre 45 minutter lange dokumentarudsendselser på DR om Emilie Meng-sagen viser for første gang levende billeder og lyd af hende optaget af hendes veninde. Emilie Mengs mor træder for første gang frem på tv.

arrow Læs også: Rigsadvokat stopper efterforskning om ulovlig Emilie Meng-aflytning

De tre dokumentarudsendelser om Emilie Meng-sagen bliver sendt fra mandag den 7. oktober på DR1 og de efterfølgende to mandage.

Det er produktionsselskabet »Bermuda Production«, der har produceret for DR. Produktionen har taget omkring et halvt års tid.

For første gang får tv-seerne mulighed for at se levende billeder og høre Emilie Mengs stemme på optagelser, der er stillet til rådighed af hendes veninde. Hun medvirker også, og stadig den dag i dag spørger hun og de to øvrige, der sammen med Emilie Meng kom til Korsør Station søndag morgen den 10. juli 2016, om de skulle have tvunget hende ind i den taxa, de tog, mens Emilie Meng insisterede på, at hun ville gå ad stien hjem, som hun så ofte før havde gjort.

Også Emilie Mengs mor træder for første gang frem på tv og fortæller om den ulyksalige morgen, hvor hendes dengang 17-årige datter ikke som ventet var på sit værelse i huset i Jens Baggesens Gade efter en bytur til Slagelse.

Håbet med de tre tv-udsendelser er, at de kan medvirke til at få dømt den gerningsmand, der slog Emilie Meng ihjel, og placerede liget af hende i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup 60 kilometer fra Korsør. Her blev hun fundet et halvt år efter juleaftensdag af en hundelufter.

- Vi håber, at serien kan være med at sætte fokus på sagen igen, og at en genfortælling af hvad der skete, kan være medvirkende til, at der måske dukker nye vidner og informationer op, som kan hjælpe politiet med at finde gerningsmanden, siger Thomas Gade til Sjællanske. Han er redaktionschef på »Bermuda Production«.«

I den første udsendelse er der massiv kritik af politiets efterforskning, som især de første uger efter hendes forsvinden synes særdeles hullet og mangelfuld. Konkret i forhold til manglende indsamling af optagelser fra videovervågning, der kunne have vist en mulig flugtbil der kørte Emilie Meng ud af Korsør, ligesom væsentlige vidner først blev afhørt af politiet alt for sent.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ikke ønsket at medvirke i den første udsendelse, men har skriftligt forklaret den mangelfulde efterforskning i starten med, at de i første omgang troede, at Emilie Meng var løbet hjemmefra.

arrow Emilie Meng-sagen: Tiden arbejder imod en opklaring
10. juli 2020 kl. 08:48 Opdateret: kl. 08:56
arrow Mystik om Emilie Meng-brev sendt fra Norge netop opklaret
18. oktober 2019 kl. 06:18 Opdateret: kl. 14:22
arrow Emilie Mengs mor finder spor til politiet
14. oktober 2019 kl. 06:02 Opdateret: kl. 18:59
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk