21. november 2017
Les Lanciers, Slagelse Gymnasium 2017. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Les Lanciers, Slagelse Gymnasium 2017. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Les Lanciers: De smukke unge mennesker fra Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Les Lanciers: De smukke unge mennesker fra Slagelse
Opdateret 04. marts 2017 kl. 08:48
Slagelse - 03. marts 2017 kl. 21:55
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var mere end svært at presse flere mennesker ind i »Grotten« på Slagelse Gymnasium fredag aften klokken 19 - og årsagen var naturligvis det store årlige skolebal med den traditionelle »Les Lanciers«. Forud var gået anseelige timer foran spejlet for især de unge piger, som hver lignede en million eller mere. I år var sorte kjoler dominerende, men der var mange varianter og flere, som turde skille sig ud fra mængden. Fælles for dem alle var, at de hver især havde givet den alt, hvad den kunne trække med glimmer, hårlak og sko, som skinnede om kap med de forventningsfulde øjne.

Selv om dansen er milevidt fra de moderne dansetrin, som de unge ellers bruger på byens diskoteker lidt senere, så er det en dans, der på en eller anden måde skaber et unikt sammenhold - og samtidig åbner en historisk dør på klem til en svunden tid, hvor byens bedsteborgere var til hof-bal.

Efter første runde kunne den forholdsvis nye rektor, Lotte Büchert, byde velkommen:

- Hvor er I smukke og knusdejlige alle sammen. Jeg er dybt imponeret over jeres kunnen og disciplin. Det er dejligt at se den glæde og motivation, som stråler ud af jer, når I står her i aften. Jeg ved, det kræver tålmodighed at lære så mange forskellige dansetrin, og jeg er dybt imponeret over jeres kunnen og disciplin. Der er faktisk ingen grænser for, hvad I vil kunne opnå jeres liv, hvis I lægger den motivation og disciplin ind i alle de ting, som I beskæftiger jer med. Jeg nyder at se jer i det flotte tøj, og jeg kan godt blive lidt i tvivl om, hvorvidt det er de samme unge, som jeg så tidligere i morges i sneakers og slidte jeans. Hav nu en rigtig god fest, sagde rektor inden de næste runder begyndte.

Sjællandskes fotograf, Ander Ole Olsen, befandt sig midt i mylderet - og her er den første halve time set igennem hans objektiv.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk