27. maj 2020
Betalingen for at få bragt en kop kaffe er et kys. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Betalingen for at få bragt en kop kaffe er et kys. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lene søvnløs men ikke på grund af kysset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lene søvnløs men ikke på grund af kysset
Slagelse - 21. september 2019 kl. 09:03
Af Tekst og foto: Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Noget for noget!
Når 77-årige Lene Olsen som frivillig som fast rutine serverer en kop kaffe for formanden for brugercafeen Børge Andersen på Lützensvej, så forlader hun ikke hans kontor, før hun har fået et kys som tak.

Kyssebetalingen viste hun og formanden uden generthed på Sjællandskes opfordring foran de omkring 75 gæster, der fredag eftermiddag fejrede hendes 25 års jubilæum som stabil aldrig svigtende frivillig tre gange om ugen i brugercafeen.

Noget andet end kysset havde holdt jubilaren vågen flere gange natten før.

- Jeg har godt nok ikke kunne sove af bare spænding, for jeg vidste jo ikke, hvor mange der kom, forklarede Lene Olsen i strømmen af gratulanter med knus og gaver. Blandt dem også borgmester John Dyrby Paulsen (S).

- Hvad hedder du?, ville Lene vide.

- Jeg hedder John.
- Jeg hedder Lene, kom det hurtigt. Hun havde aldrig før mødt en borgmester i sit liv. Lene Olsen har før fejret et 25 års jubilæum i et beskyttet værksted i Slagelse, hvor hun som udviklingshæmmet arbejdede.

Hun er født og opvokset i Korsør som den tredje i en søskendeflok på fem. Både lillesøster og lillebror var mødt op for at fejre hende.

Formand Børge Andersen glædede sig over borgmesterens deltagelse.

- Nu har jeg været her i 17 år. Og vi har troligt inviteret dine forgængere, men uden resultat, så du er den første borgmester her i cafeen nogensinde, sagde Børge Andersen.

Om kyssebetalingen havde han den tilføjelse, at Lene Olsen løbende sørger for at spørge hans kone, om det er ok, at hun fortsat bliver kysset af hendes mand. Det sker med spørgsmålet og et glimt i øjet.

- Nu bliver du vel ikke sur?

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk