24. september 2020
Om en måned kan det være slut med at løbe om hjørner med systemet. 35-årig lejer risikerer at blive smidt ud endeligt.
Om en måned kan det være slut med at løbe om hjørner med systemet. 35-årig lejer risikerer at blive smidt ud endeligt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejer har nægtet at flytte i to år: Nu sættes endeligt punktum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejer har nægtet at flytte i to år: Nu sættes endeligt punktum
Slagelse - 22. maj 2019 kl. 06:16
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det nedlagte socialpsykiatriske døgntilbud Ungekollegiet på Århusvej, som Slagelse Kommune lukkede i starten af 2017, har skabt overskrifter lige siden. Ikke grundet tilbuddet, men på grund af den nu 35-årige lejer, der siden lukningen har kostet skatteyderne over halvanden million kroner.

arrow Læs også: Strid har kostet skatteyderne to millioner kroner: Trodsig lejer er flyttet

Det skyldes, at kommune og boligselskab ikke har haft held med at få smidt manden på porten, selv om han ved dom er blevet pålagt at fraflytte. Han er desuden også blevet dømt for at overfuse og true en tidligere leder af tilbuddet, ligesom han i juni skal møde i en straffesag omhandlende overfald på en ejendomsinspektør og hærværk i gentagelsestilfælde rettet mod kommunens biler.

Den 17. juni falder hammeren dog i den sag, der betyder mest for såvel Slagelse Kommune som Vestsjællands Almene Boligselskab. Den foregår ved Østre Landsret og er en ankesag, som blev berammet i kølvandet på boligrettens afgørelse om, at boligselskabet var i sin gode ret til at smide manden ud af sin bolig ved brev i sommeren 2017. Første retsmøde fandt sted mandag, og dommen falder så om knap en måned.

Manden har ellers været fredet igennem sin lejekontrakt, som reelt gjorde det umuligt for udlejer at opsige manden. Men på grund af uroen, der har omgærdet adressen, samt dommen for trusler imod en leder bryder han ifølge både boligretten og boligselskabet betingelserne og skal derfor ud.

Sagen om lejeren, der hele tiden har nægtet at fraflytte, har været dyr for Slagelse Kommune, herunder skatteyderne. Han er nemlig den eneste på adressen og har været det i nu et par år. Imens står 11 ud af 12 boliger tomme, og dem betaler kommunen for, uanset om der bor nogen i dem eller ej.

I skrivende stund koster det 60.000 kroner om måneden, og regnes den udgift ud på to år, lander regningen på knap halvanden million kroner. Og netop pengene, som reelt er landet i et sort hul, har kommunen ikke kunnet gøre noget ved, idet man ikke har kunnet lave konstruktionen på stedet om, medmindre alle beboere flyttede væk.

arrow Trodsig opsagt lejer dømt endnu engang
02. juli 2019 kl. 06:10 Opdateret: kl. 21:26
arrow Trodsig lejer smides på porten efter langvarig strid
22. juni 2019 kl. 06:05 Opdateret: kl. 16:30
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk