17. januar 2018
Leif Klestrup viser den del af huset der faldt sammen. Nu frygter han, at der ser igen, når den nye genbrugsplads bygges. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Leif Klestrup viser den del af huset der faldt sammen. Nu frygter han, at der ser igen, når den nye genbrugsplads bygges. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leif frygter huset vælter med ny genbrugsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leif frygter huset vælter med ny genbrugsplads
Slagelse - 07. august 2017 kl. 12:12
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag mandag ventes politikerne i erhvervs-, plan- og miljøudvalget at sende lokalplanen om byggeri af en ny genbrugsplads for ved renseanlægget på Slagelse landevej videre til endelig beslutning i økonomiudvalg og byråd. 10 naboer herunder børnehaven Troldebo og Vemmelev Lokalråd har gjort indsigelser. Samtlige bliver afvist at skulle betyde ændringer i planen for genbrugspladsen.

63-årige Leif Klestrup og 60-årige Tina Hultén Hansen har boet på Næstved Landevej 9 i 33 år, hvor de får den nye genbrugsplads næsten placeret i deres baghave. De frygter slet og ret, at deres hus falder sammen. Da renseanlægget blev bygget, faldt dele af deres hus sammen. Angiveligt som følge af grundvandssænkning.

- Vi kunne ikke bevise det endeligt, så vi måtte selv bære udgifterne til genopbygningen, siger Leif Klestrup til Sjællandske.

Han har derfor fået udarbejdet en geoteknisk rapport af NIRAS Rådgivende ingeniører og planlæggere. Med udgangspunkt i to prøvegravninger og boreprøver af jordbundsforholdene lyder konklusionen - »Udtørring forårsaget af større grundvandssænkning under nærliggende byggearbejde kan forklare skaden af det nordvestlige hjørne«.

- Vi frygter simpelthen, at huset igen falder sammen, hvis de bygynder at bygge genbrugspladsen. Og så er det klart, at vi vil kræve erstatning, siger Leif Klestrup. Han har også i den omfattende indsigelse gjort opmærksom på forventelige gener med lugt, flyvende affald, støj og lysgener fra den døgnåbne plads.

Alle kritikpunkter afvises af kommunens forvaltning med henvisning til gældende miljølovgivning, foretagne støjmålinger samt at lyset skal pege ned mod jorden og kun tænde, når der er bevægelse på pladsen.

Sjællandske har besøgt Leif Klestrup og Tina Hultén Hansen.

- Så I er også generet af lugten fra renseanlægget?

- Egentlig ikke - det er værre for beboerne på den anden side. Hos os skal vinden være i nord, før vi kan lugte noget Og det er den sjældent, forklarer Leif Klestrup.

Sjællandske bemærker en vedvarende svirpelyd - lidt som sjæt, sjæt, sjæt - fra en tovinget vindmølle i forhaven.

- Hvad med støjen fra jeres vindmølle?

- Den hører vi ikke, for det er jo lyden af penge, smiler Tina Hultén Hansen

Børnehaven Troldebo frygter, at det med stigende trafik på Skovvej som følge af den nye genbrugsplads bliver endnu vanskeligere at komme til og fra børnehaven.

Baggrunden er forventelig 200.000 årligt besøgende samt 1.500 lastbiltransporter. Men Skovvej og Slagelse Landevej kan ifølge forvaltningen godt klare den øgede trafikmængde. Dog skal der etableres en venstresvingsbane ved genbrugspladsen, ligesom hastigheden ventes sat ned til 60 km/t. Genbrugspladsen koster i alt cirka 25 mio. kr. Den nødvendige 4,7 ha landbrugsjord til pladsen købes for 200.000 kr. per ha.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk