19. september 2019
»Moster Signe« lukker butikken i Slagelse på Nytorv på næste lørdag, men beholder netbutikken og forretningen i Roskilde. Foto: Kim Brandt
»Moster Signe« lukker butikken i Slagelse på Nytorv på næste lørdag, men beholder netbutikken og forretningen i Roskilde. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Legetøjsbutik lukker - netbutik fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Legetøjsbutik lukker - netbutik fortsætter
Slagelse - 23. marts 2019 kl. 06:15
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi elsker vores butik i Slagelse og de trofaste kunder, vi har haft siden åbningen den 1. april 2016. Men vi må bare konstatere, at en fysisk butik som vores ikke kan hænge sammen økonomisk i bymidten i Slagelse.

Det siger Anders Helbo, som både privat og professionelt danner par Signe Schunck Pedersen, som lægger navn til legetøjsbutikken.

En ansat har allerede fået job et andet sted, mens Anders og Signe selv vil være i forretningen til og med lørdag den 30. marts.

Der bliver ikke tale om et ophørsudsalg:

- Nej, for forretningen fortsætter jo uændret på nettet og i Roskilde. Det er kun den fysiske butik i Slagelse, som lukker, understreger han.

En af årsagerne er trafik - eller mangel på samme:

- Vi har stor succes med vores netbutik, og der er langt mere trafik på gågaden i Roskilde, end der er på Nytorv i Slagelse, konstaterer Anders Helbo.

Sjællandske har i et stykke tid sat fokus på, hvordan forretningerne i de større provinsbyer overlever - blandt andet i konkurrencen med netbutikkerne.

Anders Helbo har ikke umiddelbart nogen løsning på problemet:

- Det må vel bare tilskrives udviklingen, selv om det er meget trist for os at give slip på den fysiske forretning, hvor man jo har en helt anden og direkte kontakt til kunderne, siger han.

Økonomien er naturligvis et afgørende parameter - og her kan Anders Helbo få øje på to tendenser, som trækker i hver sin retning:

- Dels oplever vi en huslejestigning på omkring tre procent hvert år, og så er lønningerne til ansatte også stigende. Samtidig viser en detailhandelsanalyse, at omsætningen i bymidten er faldet med omkring otte procent.

- Har du et bud på, hvorfor Moster Signe kan lykkes i Roskilde - men ikke i Slagelse?

- Egentlig ikke. Men størrelsen på byerne spiller selvfølgelig en rolle, ligesom den måde, man vælger at indrette forretningslivet på.

Han nævner blandt andet placeringen af de store indkøbscentre, parkeringsmuligheder med mere.

- Nogle steder vælger man at placere centre tæt på bymidten, og dermed har kunderne adgang til et stort udvalg inden for en kort radius, mens andre placerer centrene i udkanten af byerne. Nogle steder virker det ene, andre steder det andet. Men jeg har som sagt ikke en patentløsning på problemet, erkender Anders Helbo.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk