22. oktober 2019
Torsdag var oprydningsholdet og Slagelse Kommune i fuld sving med at rydde op efter branden. Foto: Niklas Asp Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Torsdag var oprydningsholdet og Slagelse Kommune i fuld sving med at rydde op efter branden. Foto: Niklas Asp Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leder arbejder på at få gjort skaderne op efter brand - muligt svar i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leder arbejder på at få gjort skaderne op efter brand - muligt svar i dag
Slagelse - 19. oktober 2018 kl. 09:29
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På hovedøren er klistret et skilt på, som lader forældrene vide, at Birkelunden på Baldersvej 18 er lukket torsdag og i dag, fredag, grundet brand.

arrow Læs også: Brand i institution koster kommunen 100.000 kroner

Forældrene havde dog stadig mulighed for at aflevere deres børn til Birkelundens personale torsdag morgen - blot på en ny adresse, nemlig Oehlenschlægersgade 7 hos Børnegården. Branden, der blev antændt onsdag eftermiddag, har betydet, at dele af tagkonstruktionen er brændt ned.

Sjællandske var i går forbi Birkelunden klokken 09.30, hvor medarbejdere fra Slagelse Kommune var i gang med at gøre skaderne op.

Og lugten af brændt træ hang tykt i luften, når man trådte ind over dørtærsklen - dog var der ingen store, indvendige skader at spore.

- Vi har endnu ikke det fulde overblik over, hvor slemt det står til med tagkonstruktionen, og det vil vi i løbet af i dag forsøge at udrede, når oprydningsarbejderne er færdige, fortæller Peter Madsen, der er arkitekt og arbejder i kommunens bygningsafdeling, til Sjællandske.

Han kan endnu ikke give et bud på, hvad skaderne løber op i, særligt fordi alle tagbjælkerne i den ene fløj skal have en gennemgang.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser torsdag, at branden stadig efterforskes som påsat, fordi den opstod et sted, hvor der ikke var elektriske installationer. Der er altså intet der tyder på, at branden kan være selvantændt.

Og det er noget, der ryster leder af Birkelunden Charlotte Buur, som fik meldingen fra sin souschef onsdag eftermiddag.

- Det er selvfølgelig rigtig trist, hvis branden er påsat, og jeg forstår ikke, at der er nogen, der kan finde på at ødelægge det for børnene, siger Charlotte Buur, der først og fremmest priser sig lykkelig over, at der ingen var i børnehaven.

Lederen brugte onsdag aften på at orientere de forældre, der havde tilmeldt deres børn til at blive passet torsdag, således de vidste, hvor de kunne aflevere deres børn om morgenen.

- Vi fandt hurtigt ud af, at personale og børn kunne rykke ind hos Børnegården torsdag og fredag, og vi har prioriteret meget højt, at børn og forældre mødte ind til nogle ansigter, som de kender, og jeg ved, de er i gode hænder i Børnegården, fortæller Charlotte Buur.

Og i dag, fredag, satser hun på, at skadernes omfang er gjort op, så lederen kan melde mere ud omkring, hvornår institutionen atter åbner dørene.

arrow Børneinstitution genåbner efter brand: - Helt utroligt samarbejde
19. oktober 2018 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:58
arrow Personale og børn er flyttet efter brand i institution
18. oktober 2018 kl. 11:04 Opdateret: kl. 11:04
arrow Brand i institution var sandsynligvis påsat
17. oktober 2018 kl. 20:53 Opdateret: kl. 20:53

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk