26. oktober 2020
Ledelsen i Bagerkompagniet skal fredag i næste uge for retten. Bagerkaos står til at koste alle tre konkurskarantæne.
gallery icon

Se billedserie

Ledelsen i Bagerkompagniet skal fredag i næste uge for retten. Bagerkaos står til at koste alle tre konkurskarantæne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ledelse i krakket bagerselskab skal for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledelse i krakket bagerselskab skal for retten
Slagelse - 21. september 2019 kl. 06:05
Af Carsten Lysdal

»Groft uforsvarlig forretningsførelse«.

arrow Læs også: Medarbejdere i konkursramt bagerselskab: - Ingen tvivl om hvem der styrede

Med den beskrivelse sender kurator Anders Bendtsen, Lind Advokataktieselskab, på fredag i næste uge ledelsen i Bagerkompagniet, der i juni 2018 krakkede efter blot få måneder bag bagerdisken i Slagelse, i retten.

Her risikerer de tre ledende skikkelser i form af direktør Carsten Forsberg, Søren Hansen og Michael Clausen konkurskarantæne for rod og sjusk i medfør af konkurslovens §157.

Ledelsen har ifølge kuratoren handlet så skødesløst, at de i løbet af 2018's første halvår hverken har betalt moms, A-skat eller arbejdsmarkedsbidrag, ligesom flere kreditorer heller ikke har fået deres penge.

Således er gælden nået op på godt syv millioner kroner, hvoraf de knap 1,4 millioner kroner er gæld til Skat, altså Gældsstyrelsen.

Heller ikke medarbejderne er blevet betalt til tiden, og de samlede lønmodtagerkrav beløber sig til 3.079.689,19 kroner ifølge det processkrift fra kuratoren, som retten skal tage stilling til ved retsmødet på fredag.

Bager Dan Mejsner, som i januar 2018 smed håndklædet i ringen, blev overtaget af Bagerkompagniet, som også inden da var inde over hans forretninger. Dengang var det med selskabet MBC+T Engros, der blev oprettet tilbage i januar 2017 og rettelig også er det selskab, der i juli 2018 blev begæret konkurs.

Selskabet åbnede i navnet Bagerkompagniet også en forretning på Slagelse Station i maj 2018. Den fik dog ikke lov at leve længere end en måneds tid, før det var slut, og medarbejderne blev sendt hjem.

Ifølge kuratoren har de tre ikke formået at køre en forretning sundt og mener som baggrund for, at de skal pålægges konkurskarantæne i tre år, at deres drift »har medført væsentlige tab for kreditorerne«.

Gælden på syv millioner kroner skal i den forbindelse også ses i sammenhæng med, at selskabet i 2018 alene havde en omsætning i henhold til egen bogføring på blot 3.866.062,04 kroner.

- Der har ikke været sammenhæng mellem de gældsforpligtelser, som selskabet påtog sig set i forhold til omsætningen, lyder det i processkriftet.

arrow Kompagnoner efter bagerkonkurs: Flere løgne i retten
07. december 2019 kl. 07:13 Opdateret: kl. 17:44
arrow Intern splid efter bagerkrak: Beskyldes for at lyve i retten
23. november 2019 kl. 07:30 Opdateret: kl. 08:00
arrow Konkursramt rådgav tidligere borgmester
14. november 2019 kl. 06:15 Opdateret: kl. 09:01
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk