15. december 2018
I notat fra Slagelse Kommune afvises en tilbagebetaling med begrundelsen, at der ikke er pligt til at betale berørte borgere på Autisme Center Vestsjælland tilbage. Politikere er ikke enige.
I notat fra Slagelse Kommune afvises en tilbagebetaling med begrundelsen, at der ikke er pligt til at betale berørte borgere på Autisme Center Vestsjælland tilbage. Politikere er ikke enige.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lang næse eller tilbagebetaling: Politikere uenige med embedsmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lang næse eller tilbagebetaling: Politikere uenige med embedsmænd
Slagelse - 22. december 2017 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udvalgsmedlemmer af handicap- og psykiatriudvalget kræver sagen belyst og afsluttet, inden det nye år og en ny byrådsperiode skydes ind.

arrow Læs også: Politisk afgørelse vil begrænse autisters muligheder

Et hastemøde er nødvendigt, siger Venstre-medlem Jørn Ole-Didriksen i forhold til sagen om autisters ulovlige opkrævninger for kørsel på Autisme Center Vestsjælland, hvilket har stået på i årevis, og som forleden fik et ekstra drys krydderi i form af Sjællandskes afsløring af, at kommunens syltning af sagen ikke skyldes nøl i Kommunernes Landsforening (KL).

Det har ellers været undskyldningen for lang sagsbehandlingstid fra kommunens side i forhold til borgere, der kræver tilbagebetaling af for nogens vedkommende op imod 80.000 kroner. Flere har ventet i et år på afklaring.

- Sagen er klokkeklar. Nogle borgere har betalt for meget, og inden man bliver verdensmester i rygsvømning, skal vi se at få denne sag ud af verden og afsluttet, lyder det utvetydigt fra Jørn-Ole Didriksen, som mener, at en »glemt« KL-orientering, som en kommunalt ansat på rådhuset sad på i to måneder uden at give nogen besked videre, siger alt.

Et dugfrisk notat til byrådet viser dog, at kommunens ledelsessekretariat allerede i januar selv tog stilling til, om der skulle ske tilbagebetaling. Dengang vejledte man om, at der »formentlig ikke vil være pligt til tilbagebetaling«.

Ifølge kommunens administration handler man på politikernes ønsker, og er ønsket et udvalgsmøde mellem jul og nytår, så bliver det arrangeret. Hertil vil der blive udarbejdet et oplæg, og efter alt at dømme bliver indstillingen, at der ikke skal betales tilbage - som det var tilfældet i Horsens. Det erfarer Sjællandske.

Der skal dog betales, mener borgmester Stén Knuth.

- Det er en sag, hvor vi som kommune bør lægge os fladt ned, undskylde forløbet, hvor borgere er blevet holdt hen, og så udbetale, hvad de borgere har betalt for meget. Vi retter procedurerne og holder personaleforhold internt i forhold til, hvor fejlen er opstået, siger han.

arrow Ulovlig opkrævning: 150 borgere kan have betalt for meget
10. januar 2018 kl. 21:56 Opdateret: kl. 21:56
arrow Flertal for at betale kørselspenge tilbage
23. december 2017 kl. 10:05 Opdateret: kl. 23:27
arrow Ups! KL-besked blev væk i kommune
20. december 2017 kl. 17:19 Opdateret: kl. 17:19

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk