22. oktober 2019
Hashdømt smuglervognmand fra Slagelse risikerer med kendelse fra landsretten at ryge i et fransk fængsel.
Hashdømt smuglervognmand fra Slagelse risikerer med kendelse fra landsretten at ryge i et fransk fængsel.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsret sender hashdømt vognmand til afsoning i Frankrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsret sender hashdømt vognmand til afsoning i Frankrig
Slagelse - 18. juni 2019 kl. 06:10
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vognmand Jørn Lisberg fra Slagelse, 66 år og tidligere dømt for smugling af hash, skal til Frankrig og afsone syv års fængsel.

arrow Læs også: Hashdømt vognmand mødes af lukket dør: Nu skal han udleveres

Det mener landsretten, som dermed går imod Retten i Næstved, der den 20. maj hjemviste - og dermed afviste - afgørelse fra Rigsadvokaten om, at Jørn Lisberg på anmodning fra de franske myndigheder skulle udleveres til straffuldbyrdelse. Det skriver Sjællandske.

Rigsadvokatens afgørelse faldt i august 2018 og gik reelt Frankrigs ærinde. Den blev ophævet af Retten i Næstved, fordi den ikke mener, at den tiltalte er blevet underrettet tilstrækkeligt om tid, sted og lignende. Dermed er betingelserne i udleveringsloven paragraf 10 g ikke opfyldt.

- Men her er landsretten af en anden opfattelse. Kendelsen lyder på, at betingelserne er opfyldte, siger specialanklager Skipper Pelle Falsled, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som for en måned siden kærede byrettens kendelse.

Dommen, der ifølge franske myndigheder skal afsones i Frankrig, blev afsagt i april 2016. Det skete in absentia, hvilket betyder, at Jørn Lisberg ikke var til stede, ved retten i Mont-de-Marsan.

Han blev dømt for overtrædelse af den franske narkotikalovgivning vedrørende indsmugling af 103 kilo hash. Det er dog ikke første gang, manden dømmes i hash-sammenhæng.

Han er tidligere blevet dømt ved Københavns Byret, ligesom der i den pågældende straffesag fra Frankrig er blevet udstedt arrestordre på ham tilbage i 2014 i forbindelse med en ransagning.

Sjællandske har ad flere omgange forsøgt at få kontakt til hovedpersonen - kun en enkelt gang med held. Han har nu kun ét skud tilbage i bøssen, hvis altså målet fortsat er at kunne blive hjemme i Danmark.

Det er at søge en såkaldt tredjeinstans-bevilling, som vil kunne bane vejen for at få kendelsen fra landsretten prøvet ved Højesteret.

Om det går den vej, vil Jørn Lisbergs advokat, Peter Christiansen, heller ikke nærmere ind på. Hverken han eller klienten ønsker at udtale sig.

arrow Hashdømt vognmand fængsles inden udlevering til Frankrig
19. juni 2019 kl. 12:09 Opdateret: kl. 13:30

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk