15. september 2019
Et udsnit af de cirka 80 deltagere i lærerkredsens generalforsamling. Privatfoto
Et udsnit af de cirka 80 deltagere i lærerkredsens generalforsamling. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærere er skuffede over byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærere er skuffede over byråd
Slagelse - 26. marts 2019 kl. 08:05
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En manglende arbejdstidsaftale var det store debatemne i kølvandet på formand Per Toft Haugaards beretning ved generalforsamlingen i Slagelse Lærerkreds.

Generalforsamlingen blev holdt på Marievangsskolen med omkring 80 tilmeldte, og de fremmødte vedtog en udtalelse til byrådet omkring den manglende arbejdstidsaftale for lærerne i Slagelse Kommune.

Det hedder her blandt andet, at »generalforsamlingen i Slagelse Lærerkreds kan med beklagelse konstatere, at der ikke er indgået aftale om lærernes arbejdstid med Slagelse Kommune. Det blev stort set til enkelte justeringer af formuleringer i det eksisterende forståelsespapir.«

- Set i lyset af overenskomstforhandlingerne i 2018, hvor projektet om Ny Start blev sat i søen, er det skuffende, at politikere og administration ikke har vist vilje til at forbedre lærernes arbejdsforhold. Dette på trods af, at kredsens repræsentanter har fremlagt en række forslag til forbedringer på skolerne med løsningsforslag og gradueringer heraf. Disse, mente man, ikke kunne imødekommes, fordi skolerne har vidt forskellige rammevilkår. Dermed accepteres det, at lærernes arbejdsforhold også er vidt forskellige fra skole til skole. Det kan vi, som lærere i Slagelse Kommune ikke acceptere. I sidste ende vil det betyde ulige vilkår/forhold for de elever, vi er ansat til at undervise, står der også.

Det hedder videre, at lærerne ønsker arbejdsforhold, der gør dem i stand til at give alle børn og unge i Slagelse Kommune den bedst mulige undervisning.

- Men vi oplever, at mulighederne for at gøre netop det forringes år for år. Senest er muligheden for, at elever med særlige behov får et godt udbytte af deres skoletid, blevet stærkt forringet med afskaffelsen af enkeltintegrationsordningen. Folkeskolen i Slagelse Kommune er underfinansieret med cirke 24 millioner kroner for at kunne levere det forventede serviceniveau i forhold sammenlignelige kommuner. Desuden indføres en besparelse på 0,7 procent, som rammer alle enheder i kommunen, står der at læse i udtalelsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk