16. juli 2019
Villum Christensen fortæller, at der allerede nu findes nye, mulige placeringer for en moské i Slagelse - men han vil endnu ikke røbe, hvor de er. Arkivfoto
Villum Christensen fortæller, at der allerede nu findes nye, mulige placeringer for en moské i Slagelse - men han vil endnu ikke røbe, hvor de er. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LA: Nye moské-placeringer er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LA: Nye moské-placeringer er fundet
Opdateret 03. september 2015 kl. 09:13
Slagelse - 02. september 2015 kl. 16:00
Af Thomas Holm Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag aften skulle byrådet tage stilling til, om man ville fortsætte med at udarbejde lokalplanerne for en ny moské, der i givet fald skulle ligge på hjørnet af Tjørne Allé og Østre Allé. Det sagde et flertal i byrådet nej til. Villum Christensen (LA) forklarede, at beslutningen til dels handlede om de stærke følelser, der var indblandet, dels om at placeringen var for tæt på bymidten.

Men der ligger allerede nu nye forslag klar til, hvor moskéen så kan ligge, fortæller Villum Christensen:

- Du får mig ikke til at sige, hvilke placeringer, der er i spil, men det gør der, siger han og fortsætter:

- For jeg mener faktisk helt oprigtigt, at vi skal hjælpe de her mennesker med at finde et nyt sted at være. Og det ville da også være underligt, hvis det ikke kunne lade sig gøre.

Sagde nej til nyt forslag

Mod enden af byrådsmødet foreslog John Dyrby Paulsen (S), at lokalplanforslaget blev sendt tilbage i udvalget, så man kunne finde en alternativ placering til det, men det stemte blå blok imod.

Villum Christensen forklarer, at det er for at undgå utryghed.

- Jeg vil have sikkerhed for, at hvis den her sag skal på dagsordenen igen, så skal det ikke starte nogen »krig«. Det var også derfor, vi takkede nej til det ændringsforslag, som Socialdemokraterne stillede om, at den blev sendt tilbage i udvalget, lyder det fra Villum Christensen, der fortsætter:

- Det, der sker i politik, når noget kommer til at stå på en dagsorden, det er, at alle, både politikere og medier, kan begynde at stille spørgsmål til det. Og jeg ønsker ikke nogen krig. Derfor siger jeg, at jeg vil bestemme, hvornår sagen skal på dagsordenen igen, og hvad der skal stå i punktet. Så vi er sikre på ikke at gøre folk utrygge uden grund.

Ali Yavuz (S) fortæller, at han synes, det lyder spændende med en alternativ placering til Dansk Tyrkisk Kulturforenings nye moské:

- Jeg synes, det var en rigtig ærgerlig beslutning, der blev truffet mandag aften. Især fordi man fuldstændig negligerede alle de underskrifter og alle de fremmødte, der var. Men det betyder jo ikke, at vi har opgivet at finde et nyt sted. Og det er da spændende, at der allerede ligger forslag til nye placeringer - dem gad jeg godt vide, hvor var, lyder det fra Ali Yavuz.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk