20. oktober 2019
52-årige Bomme med det borgerlige navn Jim Olsen er præsident for MC Korsoranerne. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

52-årige Bomme med det borgerlige navn Jim Olsen er præsident for MC Korsoranerne. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinder ingen adgang årsag til 40 års succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinder ingen adgang årsag til 40 års succes
Slagelse - 12. juli 2019 kl. 07:54
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Motorcykelklubben Korsoranerne venter omkring 800 gæster til Danmarks hyggeligste havefest i morgen, hvor klubben fejrer sin 40 års fødselsdag. Korsør vil allerede fra i dag fredag genlyde af brummen fra flere motorcykler end normalt. Omkring 800 kørende gæster fra motorcykelklubber i hele Danmark og nogle fra Norge og Skotland har kurs mod MC Korsoranernes klubhus Tårnborgborgvej 101.

arrow Læs også: Rekord-havefest med 103 forskellige rygmærker

I morgen lørdag klokken 15 skydes Danmarks hyggeligste havefest i gang. Givet med gashåndtaget i bund og hele tre livebands på klubbens store stationære scene, da det i år er 40 år siden, Korsoranerne blev dannet som klub. I begyndelsen også med ballade som element omkring deres daværende tilholdssted i det tidligere Korsør Elværk bag Tårnborgvej på en første-sal. Men i 1981 købte klubben det nuværende klubhus af Korsør Kommune for en krone, som de i øvrigt stadig mangler at betale.

Siden har huset gennemgået en gennemgribende istandsættelse, så det i dag er omdrejningspunkt for klubbens møder og den årlige havefest så hyggelig, at deltagerne kommer i stort antal og langvejs fra.

- Det kan du godt skrive, for det er rigtigt nok. Kvinder kan ikke blive medlem hos os, og det er en af vigtigste grunde til, at vi nu har eksisteret i 40 år. Kvinder i motorcykelklubber giver ofte kun mest ballade, lyder analysen fra 52-årige Jim Olsen - nok af de fleste kun kendt som Bomme og præsident for Korsoranerne, tilflytter og med bopæl på Fasanstien og ejer af en motorcykel til 300.000 kroner.

Han tilføjer, at motorcykelklubber kun med kvinder har flere chancer for at overleve. Til havefesten forventer han, at 30 procent af deltagerne er kvinder.

Korsoranerne anno 2019 har 27 medlemmer. Ingen nye medlemmer bliver optaget uden forudgående prøvetid bestående af op til 18 måneder, ligesom hver eneste Korsoraner har vetoret, hvis vedkommende mener, at et nyt medlem af en eller grund ikke synes at passe ind i det sociale mandlige motorcykelselskab. Hvilken slags motorcykel et kommende muligt nyt medlem har, er der ingen krav om.

Hele 55 frivillige er nødvendige for afviklingen af den gigantiske havefest med grillmad.

- Alle de frivillige kender vi. Mange er vores koner, kærester eller børn, siger Bomme.

Langt de fleste festsdeltagere sover i medbragte telte med motorcyklen parkeret ved siden af, men over 20 har ifølge Bomme gjort sig det lidt mere mageligt ved at booke værelse på det nærliggende Comwell Korsør. Festen er gratis at deltage i, men der betales for mad og drikke.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk