22. juni 2021
Da landet lukkede ned første gang i marts 2020, kunne yogainstruktør Birgith Laursen ikke længere have sine normale hold. Derfor fik hun hurtigt idéen til at rykke yogaen ud i den friske luft. I al slags vejr.
Da landet lukkede ned første gang i marts 2020, kunne yogainstruktør Birgith Laursen ikke længere have sine normale hold. Derfor fik hun hurtigt idéen til at rykke yogaen ud i den friske luft. I al slags vejr.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinder dyrker yoga uden at bekymre sig om vejret - eller om coronavirus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kvinder dyrker yoga uden at bekymre sig om vejret - eller om coronavirus

Siden coronapandemien lukkede store dele af Danmark ned første gang i foråret 2020, har en gruppe kvinder mødtes ugentligt for at dyrke yoga udendørs. Og det bliver de ved med, selv om landet gradvist genåbner. Ved Stillinge Strand nær Slagelse har de således mødtes i al slags vejr.

Slagelse - 06. maj 2021 kl. 15:03
Af Fleur Sativa

Vinden hiver i bølgerne og tårekanalerne, mens ansigtet er rettet mod Musholm Bugt og udsigten til Storebæltsbroen. Armene er i vejret. Og fokus er på vejrtrækningen.

Prøv en gang: Træk vejret ind. Og pust nu ud igen.

Sådan mødes en gruppe kvinder i dag flere gange om ugen og dyrker yoga på Stillinge Strand ved Store Kongsmark cirka 15 kilometer nordvest for Slagelse.

Her kan man nemlig for et øjeblik glemme, at coronavirus findes, og mødes til træning uden fare for smitte. Udendørs. I al slags vejr. Og med god afstand imellem hver enkelt yogamåtte.

- Uanset, hvordan vejret er, så er det bare megadejligt. Og man bliver i godt humør. Det bliver faktisk svært, når man skal ind i et lokale igen, siger 58-årige Karina Rosasco, der har dyrket yoga i cirka seks år og deltaget i udendørs yogaen siden holdets opstart, da coronavirussen kom til Danmark.

Godt med tøj på

Da landet lukkede ned første gang i marts 2020, kunne yogainstruktør Birgith Laursen, der også underviser i åndedrætstræning og yoga i varmt vand, nemlig ikke længere have sine normale hold, der hørte til i idræts- og svømmehaller i både Slagelse, Korsør og Skælskør.

Derfor fik hun hurtigt idéen til at rykke yogatræningen ud i den friske luft.

Artiklen fortsætter efter billederne...

- Det bliver faktisk svært, når man skal ind i et lokale igen, siger 58-årige Karina Rosasco, der har dyrket yoga i cirka seks år og deltaget i udendørs yogaen siden holdets opstart, da coronavirusset kom til Danmark første gang i februar 2020. Foto: Thomas Olsen

Når kvinderne flere gange om ugen mødes og dyrker yoga på Stillinge Strand ved Store Kongsmark cirka 15 kilometer nordvest for Slagelse, handler det bare om at være godt klædt på. Foto: Thomas Olsen

Ifølge deltagerne giver yoga en helt særlig ro og energi til kroppen. Særligt, når den dyrkes udendørs tæt på naturen. Foto: Thomas Olsen

- Jeg har før gjort det om sommeren og har også afholdt yogarejser med Apollo Rejser to gange om året. Så da coronaen kom, og flere sad derhjemme og var ensomme, tænkte jeg: »Det er altid fedt at dyrke yoga med andre. Så lad os dog bare rykke det ud,« forklarer Birgith Laursen, der altså i dag inviterer til yoga i alt fra frostgrader til solskin.

"Folk har virkelig fundet glæden ved den danske natur. Den giver en masse ny energi. Og der er ro herude."
- Birgith Laursen, yogainstruktør

- Folk har været hjemme i deres skabe og fundet ud af, hvor meget tøj, de har, som de normalt ikke bruger. Og så har de bare ellers iført sig »lag på lag«, fortæller yogainstruktøren, der fortsat vil tilbyde yogatræning udendørs, selv om landet gradvist genåbner.

For holdets deltagere er ikke kun villige til at klæde sig godt på for at være med. De er også villige for at rejse langt. Således kommer nogle helt fra Stevns og Faxe for at deltage i Birgith Laursens udendørs yogatræning.

»Det er så skønt«

- Folk har virkelig fundet glæden ved den danske natur. Den giver en masse ny energi. Og der er ro herude. Vi har jo kun naturens lyde. Så det er bare fantastisk at ligge her på sin yogamåtte. Selv når det er snevejr, siger Birgith Laursen.

Artiklen fortsætter efter billederne...

Fordi udendørs yogaen er så populær, rejser flere også gerne langt for den. Nogle af deltagerne kommer således for eksempel fra Faxe og Stevns. Foto: Thomas Olsen

Birgith Laursen, der i dag inviterer til yoga i alt fra frostgrader til solskin, har før afholdt yogarejser med Apollo Rejser. Foto: Thomas Olsen

58-årige Karina Rosasco kører - af samme årsager - flere gange ugentligt turen fra Korsør, hvor hun bor, for at være med til træningen.

Ifølge hende giver det noget »helt andet« at dyrke yoga ude i naturen. Noget, som hun ofte kombinerer med et dyk i havet - også om vinteren i frostgrader.

- Jeg løber også og cykler og alt muligt. Men yoga handler om ro, balance og vejrtrækning. Så her kommer du ned i gear i stedet for op i gear. Og når vi er her på stranden, kan vi også samtidig mærke sandet og høre havet bruse. Det er så skønt, fortæller hun begejstret.

- Efter corona snakker vi meget om alt det, vi ikke kan. Men vi kan jo det her. Og det kan også noget, slår Karina Rosasco fast.

- Folk har virkelig fundet glæden ved den danske natur. Den giver en masse ny energi, forklarer Birgith Laursen. Foto: Thomas Olsen

Kvinderne mødes fast et par gange om ugen. Foto: Thomas Olsen

Selv om landet genåbner, vil kvinderne forsat mødes til yoga udendørs, fortæller de. Foto: Thomas Olsen

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk