12. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvindelig soldat dræbt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvindelig soldat dræbt
Opdateret 02. juni 2010 kl. 13:38
Slagelse - 02. juni 2010 kl. 11:11
Af Søren Arildsen
Det var en ung dansk kvindelig soldat, som tirsdag middag mistede livet ved en vejsidebombe i Afghanistan. De skriver flere medier. Kvinden var afsted på patrulje, da hendes mandskabsvogn blev ramt af en sprængladning tæt på patruljebasen Bridzar seks kilometer nordøst for Gereskh.
arrow Læs også: Nu kommer Sophia hjem

Yderligere to soldater blev såret af sprængladningen. Alle tre kommer fra C-kompagniet ved Gardehusarregimentet på Antvorskov Kaserne i Slagelse.

Allerede tidlig onsdag var der oprettet en mindegruppe på facebook for den dræbte kvindelige soldat. Den gruppe er siden blevet lukket.

sn.dk har været i kontakt med Hærens Operative Kommando for at høre, hvornår navnet på den dræbte soldat bliver offentliggjort.

- Det sker, når de pårørende giver tilladelse, men vi forventer, at navnet vil blive offentliggjort i løbet af onsdag, oplyser man i pressesektionen hos HOK.

Kontaktofficeren er onsdag ude hos de pårørende til den dræbte soldat.

De to sårede soldater fra Slagelse-kasernen fik efter sprægningen førstehjælp af deres kammerater og blev derefter transporteret i helikopter til felthospitalet i Camp Bastion.

Fire timer senere blev yderligere tre danske soldater såret af en improviseret sprængladning under de fortsatte operationer i området omkring patruljebase Bridzar. Den ene soldat er hårdt såret.

Alle pårørende er underrettet.
arrow Dræbt soldat hædres i USA
03. juni 2010 kl. 12:18 Opdateret: kl. 13:47
arrow Hårdt såret dansk soldat flyves hjem
02. juni 2010 kl. 16:50 Opdateret: kl. 11:06
arrow Antvorskov hårdt ramt
02. juni 2010 kl. 16:39 Opdateret: kl. 21:33
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk