18. oktober 2019
24-årige Louisa Vesterager Jespersen og 28-årige Maren Ueland blev fundet død nær landsbyen Imlil i Marokko den 17. december.
24-årige Louisa Vesterager Jespersen og 28-årige Maren Ueland blev fundet død nær landsbyen Imlil i Marokko den 17. december.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde halshugget i Marokko: 29-årig tiltalt for at dele drabsvideo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde halshugget i Marokko: 29-årig tiltalt for at dele drabsvideo
Opdateret 13. maj 2019 kl. 13:50
Slagelse - 13. maj 2019 kl. 06:30
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Også en person fra Korsør skal nu på anklagebænken efter deling af en video, der angiveligt viser drabet på en af de to unge kvinder, danske Louisa Vestager Jespersen og norske Maren Ueland, som blev dræbt, da de var på ferie i et bjergområde i Marokko i midten af december sidste år.

arrow Læs også: Kvinde straffet for at dele drabsvideo

Videoen, der er blevet delt flittigt i hele landet, viser den førstnævnte, danske kvinde blive halshugget ved anvendelse af en stor kniv. Den er optaget i december 2018, hvorefter den blev delt og videregivet af flere personer også her til lands, hvilket imidlertid er en overtrædelse af straffelovens §264 d.

Mandag sidder en 29-årig med adresse på Motalavej for Retten i Næstved, hvor hun risikerer fængsel. Anklagemyndigheden har desuden valgt at tiltale kvinden efter såvel stk. 1 som stk. 2, der ventes at skærpe straffen, der i stedet for bøde kan munde ud i en fængselsstraf på indtil tre år.

Sagen er en såkaldt tilståelsessag, og før retsmødet vil Rune Jensen, senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, kun kommentere kort.

- Først kræver det, at sagen fremmes til dom. Efter anklagemyndighedens vurdering taler vi en fængselsstraf, siger Rune Jensen.

Videoen har floreret på de sociale medier i flere måneder, og Politiets Efterretningstjeneste (PET) har bekræftet ægtheden.

I marts var der i alt 14 sigtede på landsplan, men om der er kommet flere til siden, er uvist.

Flere af dem er personer under 18 år, og de fleste tiltales for uberettiget at have videregivet videoen, selv om den handler om personers private forhold - jævnfør straffelovens §264 d stk. 2.

Et par er dog også sigtet for offentligt udtrykkeligt at have billiget terrorhandlingen - efter straffelovens §136 stk. 2.

Det er dog ikke tilfældet for den 29-årige kvinde fra Korsør.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk