16. oktober 2019
Flere sager om socialt bedrageri ender for retten.
Flere sager om socialt bedrageri ender for retten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde frifundet for snyd: Flere på vej på anklagebænken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde frifundet for snyd: Flere på vej på anklagebænken
Slagelse - 10. juli 2019 kl. 07:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 2018 sparede Slagelse Kommunes kontrolgruppe skatteyderne for 14.559.396 kroner. Det sker, efter at flere sociale bedragere end tidligere, som får sygedagpenge, kontanthjælp og andre ydelser, de ikke er berettigede til, tilsyneladende er røget i fælden.

Det er både kontrolgruppens egen næse, der snuser sig frem til en snydepels' eventuelle lyssky forehavende, og for eksempel borgere, der i højere grad end tidligere - mestendels anonymt - henvender sig grundet skævheder hos en nabo.

Således modtog kommunen i fjor 300 anonyme anmeldelser, en navngiven og 231 henvendelser fra kommunens fagforvaltninger, som er blevet undersøgt nærmere.

Det går dog ikke altid den vej, kommunen ønsker. Det skete forleden, da en 45-årig kvindes påståede snyd og vildledende oplysninger om en ressourceforløbsydelse blev prøvet ved Retten i Næstved.

Det endte med en frifindelse og en økonomisk begmand til staten, der skal betale sagens omkostninger.

Kvinden var anklaget for i en periode at have undladt at oplyse kommunen om, at hun havde haft 86 lønnede arbejdstimer på en restaurant i Korsør. Derved, var påstanden fra kommunen, fik hun udbetalt 13.016,40 kroner for meget i ressourceforløbsydelse.

Kvinden blev dog som skrevet frifundet.

Det Faglige Hus sender i den forbindelse to »ledige« mænd i retten i dag. Begge tiltales for at afgive vildledende, urigtige oplysninger, idet de ifølge a-kassen ingen lønnede arbejdstimer har haft og derfor har fået udbetalt dagpenge.

Udbetalingen er dog ifølge a-kassen sket uberettiget. Den ene, en 31-årig mand fra Slagelses sydlige egn, har ifølge anklageskriftet haft 257 lønnede arbejdstimer i løbet af tre måneder fra december 2016 til og med februar 2017, mens den anden - der også har angivet 0 timer til a-kassen - angiveligt har haft 358 lønnede arbejdstimer fra maj til september 2016.

Det drejer sig om henholdsvis 41.733 og 42.580 kroner, som de ifølge anklagemyndigheden har fået for meget i dagpenge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk