19. oktober 2019
- Vi er rigtig glade for at få besøg af gæster, der interesserer sig for det vi laver, lød det fra gårdejer Henrik Terkelsen til de mange fremmødte. Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

- Vi er rigtig glade for at få besøg af gæster, der interesserer sig for det vi laver, lød det fra gårdejer Henrik Terkelsen til de mange fremmødte. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvægets festdag blev et tilløbsstykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvægets festdag blev et tilløbsstykke
Slagelse - 14. april 2019 kl. 19:39
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var pæn trængsel i den flotte stald hos Henrik Terkelsen på Toftegaard på Glænø ved søndagens økodag.

Op mod et par hundrede mennesker var kommet til, flere end sidste år, og fremmødet bevirkede blandt andet, at der måtte meldes om udsolgt af kage i det lille »stald-cafeteria« med salg af kagge, kage og saftevand inden selve hovedbegivenheden, som jo handlede om at åbne porten til stalden, så studene kunne løbe ud i foråret.

- Rigtig godt at så mange er kommet. Nogle har sagt, at vi ikke er interesserede i at få gæster herude på Glænø, men vi er altid glade for gæster, der interesserer sig for det vi laver, sagde Henrik Terkelsen til de fremmødte, hvoraf rigtig mange var enten forældre med små børn eller bedsteforældre med børnebørn.

Blandt de der begejstret klappede studene med de store horn var Noah og Lærke Søholt fra Vedskølle på henholdsvis fire og fem år, der var sammen med deres mor Maria Søholt.

- Pas nu lidt på med at komme i klemme, lød det dog formanende fra Carsten Søgaard, der også ejer en gård på Glænø og samarbejder med Henrik Terkelsen om driften.

Snart var det dog tid til at tage opstilling foran porten, og på slaget 12 kom de første stude ud. Først kiggede de lidt forvirret rundt, men så slog de op med bagbenene og løb afsted ud i det grønne.

- Sidste år ville de tilbage i stalden igen, men det er altså også en fin stald, lød det fra Henrik Therkelsen, hvis bæredygtige stald som tidligere nævnt blandt andet har fået Slagelse Kommunes bygningspris.

Og ganske rigtigt. Efter en løbetur ned til enden af græsmarken vendte studene tilbage og ville ind i stalden. De blev dog sendt tilbage på marken, hvor man kort efter kunne se dem udkæmpe nogle drabelige kampe horn mod horn..

- Her i den første tid får de lov til at være både ude og inde. Til maj kommer de så på græs hele døgnet et andet sted på Glænø, fortæller Henrik Terkelsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk