19. august 2019
Kurt Bønnerup har skrevet teksten til den nye fødselsdagssang. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Kurt Bønnerup har skrevet teksten til den nye fødselsdagssang. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kurt og Troels giver os ny fødselsdagssang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kurt og Troels giver os ny fødselsdagssang
Slagelse - 16. februar 2019 kl. 12:59
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er der et alternativ til den velkendte »I dag er det NN´s fødselssdag«, som ikke passer så godt til voksne og små børn, som ikke går hjem fra skole.

Nervøsitet over at røre ved en i mange generationer fasttømret fødselsdagssangtradition har der tilsyneladende ikke været hos sangskriveren Kurt Bønnerup, Sangværkstedet i Korsør og festmusikeren Troels Christensen fra Svenstrup. Førstnævnte har skrevet teksten til den nye fødselsdagssang »Vi si´r tillykke« og sidstnævnte har indspillet sangen i AMC-studiet i Ringsted hos René Taagehøj. Sangens iørefaldende melodi er komponeret af Jan-Erik Knudsen i Göteborg.

Kurt Bønnerup bemærker, at det nye nummer kan bruges til alle fødselsdage i det danske dronningerige, hvor det gamle har sine begrænsninger, da flere aldersgruppe jo ikke »hjem fra skole går«.

- Jeg oplever, at mange er lidt trætte af »I dag er det NN´s fødselsdag«, som reelt kun kan bruges til skolebørn - og som slet ikke dur til voksne og mindre børn, Derfor er det godt med denne klare og sangbare fornyelse af danske fødselsdagssange, som alle kan lære - og bruge fremover, siger Troels Christensen.

Han har netop præsenteret og spillet den nye fødselsdagssang ved en en dobbelt 70-års fest i Kastrup på Amager.

Gennem sine mere end 40 år i musik- og underholdningsbranchen har Troels Christensen haft flere forskellige landskendte hits. Det første var »Hør mit hjerte banker« med gruppen Seventyfour, som fik flotte placeringer på den tids dansktop i Danmarks Radio.

Seneste hits også med tekster af Kurt Bønnerup er »Stræk op mod himlen«, som giver gode gymnastikoplevelse på dansegulvet, mens skålesangen »Hul i mit glas« hurtigt bliver lært at synge med på af publikum i feststemning for at få fyldt deres glas op.

Et brudstykker af den nye fødselsdagssang kan høres på www.sangvaerkstedet.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk