4. juli 2020
Ordvekslinger og debat. Der blev ikke rokket ved et komma i budgetaftalen - indgået af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance  i sidste uge - da den endelige vedtagelse fandt sted mandag aften.
Ordvekslinger og debat. Der blev ikke rokket ved et komma i budgetaftalen - indgået af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance i sidste uge - da den endelige vedtagelse fandt sted mandag aften.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kursen er sat i Slagelse: Budget vedtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kursen er sat i Slagelse: Budget vedtaget
Opdateret 28. oktober 2019 kl. 22:52
Slagelse - 28. oktober 2019 kl. 21:41
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De borgerliges enegang for nu en uge siden, som Socialdemokratiets gruppeformand, Flemming Erichsen, benævnte det mandag aften og i øvrigt havde respekt for, resulterede i en budgetaftale for de kommende år med det snævrest mulige flertal.

arrow Læs også: Budget uden arbejdsglæde: Medarbejdere bekymrer sig

Her stemte Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Liberal Alliance i skikkelse af byrådsvikar Mick Keller forliget igennem ved byrådets andenbehandling. 16-15.

Dermed er retningen sat. En kurs, som ikke kun byder på gevaldige bølgeskvulp på flere budgetudfordrede områder, det være sig børne- og ungeområdet, beskæftigelses- samt handicap- og psykiatriområdet, hvor man næste år foretager en indsprøjtning svarende til 100 millioner kroner, men også en kurs, der indebærer et budget, hvor særligt Enhedslistens Thomas Clausen har fået noget at skulle have sagt.

11 af 12 ønsker er med i aftalen, og de 10 blev indskrevet kort før lukketid, idet forligspartierne efter Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstres farvel halvanden time før deadline sidste tirsdag fik brug for netop Enhedslistens afgørende underskrift.

- Det er en god dag for Slagelse Kommune og for Enhedslisten, bemærkede Thomas Clausen, som påpegede, at hans byrådskolleger kan lære af ham og til næste år bør gøre deres hjemmearbejde ordentligt.

På imellem et kvarter og en halv time, lige inden deadline vel at mærke, fik han nemlig stort set alt, hvad han ønskede sig. Blandt andet en solcelleinvestering, selv om særligt Liberal Alliance ved tidligere lejligheder har bandet netop solcellerne langt ned i kælderen.

På mødet tog flere byrådsmedlemmer ordet. Nogle ærgrede sig over, at det ikke blev til en bred aftale med alle partier.

- Det har fungeret godt - lige indtil slut. Det havde været skønt, hvis flere havde bakket op, sagde blandt andre SF's Jørgen Grüner, som i øvrigt blev rost for sit væsen og sin politiske tæft.

Det blev han af Villum Christensens suppleant, Mick Keller, der leverede en ros for SF'erens tilgang til forhandlingerne.

- Når vi ønsker brede aftaler, kan vi også godt rose bredt. Det skal vi huske, sagde Mick Keller efterfølgende.

Samme positive miner anedes hos borgmesteren. Ifølge John Dyrby Paulsen (S), der også mener, at man skal se de positive aspekter, er Slagelse Kommune nemlig velpolstret. Med en kommunekasse indeholdende over 300 millioner kroner pt., men hvor der dog til næste år skal trækkes 186 op ifølge prognosen for kommunens underskud, er der også plads til at investere.

Blandt andet er der cykelstier ved skoleveje for 10 millioner kroner med i aftalen, 60 millioner til svømmehaller, penge til kystsikring og meget mere til samlet set 230 millioner kroner. Sådan lyder anlægsbudgettet for næste år.

Læs mere i Sjællandske tirsdag.

arrow Byrådsmedlem fik hvad han ønskede og sikrede budgetaftale
23. oktober 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 22:19
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk