23. september 2021
- Jeg er blevet snydt og manipuleret med, fortæller Dan Mejsner, der er gået personlig konkurs, og i dag skylder ni millioner kroner væk. Han risikerer også selv en politianmeldelse.
gallery icon

Se billedserie

- Jeg er blevet snydt og manipuleret med, fortæller Dan Mejsner, der er gået personlig konkurs, og i dag skylder ni millioner kroner væk. Han risikerer også selv en politianmeldelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kurator efter bagerkonkurs: - Det tyder på skyldnersvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kurator efter bagerkonkurs: - Det tyder på skyldnersvig
Slagelse - 19. juni 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal

Sagen om konkursramte Dan Mejsner, som i januar smed håndklædet i ringen og forlod sit bagereventyr grundet en sejlende økonomi, får nu tilført et nyt kapitel. Om muligt et retligt.

arrow Læs også: Bagerkonkurs er større end først antaget

Kreditorer på stribe, hvoraf Sjællandske har været i kontakt med flere, varsler nemlig et efterspil ved domstolene for ham og de nye ejere, MBC+T Engros, som ifølge kreditorerne selv har snydt og undladt at betale, hvad der skyldes.

For en enkelt af dem, hvis identitet er kendt af Sjællandske, men her ikke ønsker sit navn frem, drejer det sig om 5,2 millioner kroner. Et beløb, der grundet omkostninger er vokset til svimlende 6,5 millioner kroner, og som blot gør gælden til leverandører, som siden 2017 ikke har modtaget en krone, endnu større.

Ifølge kurator Lene Andersen fra DreistStorgaard er der grund til politianmeldelse for skyldnersvig. Om muligt også bedrageri, siger hun.

- Man har snydt kreditorerne i Dan Mejsners konkursbo. Alle hans aktiver er ikke kommet til at tjene til kreditorernes fyldestgørelse, og det er skyldnersvig, forklarer Lene Andersen, som dog er usikker på, om der er nok penge til en decideret retssag.

De kreditorer, Sjællandske har talt med, er dog villige til at betale en del af en mulig sag.

- Det her handler om principper, og der skal være nogle, der dømmes, lyder det fra den kreditor fra Jylland med allerflest penge i klemme.

Det er flere år siden, at Dan Mejsner tog hul på et bagereventyr i først Slagelse, senere Glumsø, Næstved, hvor han åbnede café, og Korsør. Det blev dog en for stor mundfuld, som han forklarede det i januar, hvor en personlig konkurs syntes uundgåelig.

De ni millioner kroner, som han teknisk set skylder, og kuratoren nu forsøger at finde i konkursboet efter ham, er dog ikke »hans egen fortjeneste«, siger han.

- Jeg er blevet manipuleret med. Snydt, fordi jeg troede på de folk, som sidste år kom til mig og ville hjælpe mig med at optimere driften af min virksomhed, fortæller Dan Mejsner, der kan se, at det, han opbyggede og senere forlod, nu ser ud til at krakelere helt.

Direktør Carsten Forsberg har ingen kommentarer til sagen umiddelbart.

- Jeg er ved at skabe mig et overblik over, hvad der foregår, siger direktøren.

arrow Kortvarigt bagereventyr nu endeligt afsluttet
19. juli 2018 kl. 06:10 Opdateret: kl. 09:00
arrow Brormand fører bagerdrøm videre
14. juli 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:53
arrow Bagerkonkurs synes uundgåelig
30. juni 2018 kl. 07:00 Opdateret: kl. 16:21
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk