21. april 2019
Den nye ejer af Kunstgalleriet, Johnny Persson (tv) og Claus Frederiksen er i fuld gang med at gennemgå alle kunstgenstande - store som små.
gallery icon

Se billedserie

Den nye ejer af Kunstgalleriet, Johnny Persson (tv) og Claus Frederiksen er i fuld gang med at gennemgå alle kunstgenstande - store som små.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstgalleri klar til skiftedag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstgalleri klar til skiftedag
Slagelse - 19. juli 2018 kl. 07:00
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 2. juni meddelte Claus Frederiksen, Slagelse Kunstgalleri, at han havde solgt sin forretning til tidligere byrådsmedlem Johnny Persson.

arrow Læs også: Video: Goddag og farvel i Kunstgalleriet

Nyheden kom bag på mange, dels fordi forretningen ikke var sat til salg, dels fordi Johnny Persson havde fast job som jurist i Sorø Kommune.

- Ja, der var ikke så mange, det så det komme, smiler Johnny Persson, da avisen møder ham - og Claus Frederiksen - tirsdag formiddag i galleriet, som officielt har ferie- og ombygningslukket, men alligevel har »lidt åbent«.

- Det er lidt sjovt, at selv om forretningen ikke er åben, så har jeg alligevel solgt en masse malerier, siger Claus Frederiksen.

Det kan skyldes, at mange har troet, galleriet lukkede - eller havde ophørsudsalg. Og så har det lune vejr nok også spillet en rolle:

- Selv om vi reelt ikke har åbent lige nu, så har vi jo dørene stående åbne på vid gab for at få en smule luft, siger Johnny Persson. Og så smutter der af og til også et par kunder ind.

De sidste par uger har stået i oprydningens tegn. For selv om galleriet stadig ser absolut præsentabelt ud, så har både Claus og Johnny været »på jagt« i både kælder og kringelkroge for at få et fuldstændigt overblik over alle kunstgenstande - store som små.

Alt skal tælles op og afstemmes i forhold til inventarlisten, som Claus Frederiksen også har på computeren.

- Man finder alligevel mange sære ting, som har været gemt lidt af vejen i mange år, fortæller Claus Frederiksen og fremviser blandt andet et gammel askebæger på et stativ, som tidligere har stået inde i forretningen.

Den nye ejer har nu også fået styr på en masse praktiske ting - blandt andet forsikringer. En såkaldt »all-risk-forsikring« koster omkring 40.000 kroner årligt, hvilket naturligvis er mange penge - men ikke, hvis galleriet for eksempel skulle brænde ned.

Apropos brand, så står der en række »nye« malerier i forretningen, som har fået nye rammer og er pakket ind i plastik. De skal nu returneres til en kunde i Københavns-området, efter malerierne har været meget tæt på en brand.

- Ikke direkte, men de har været fuldstændig sodet til. Vi har brugt omkring 300 timer på at rense dem op - og de er nu så gode som nye, siger Claus Frederiksen.

Det er en kunst, som Johnny Persson også skal til at lære:

- Heldigvis bliver Claus' assistent gennem mange år, Svend-Erik Christensen i forretningen på deltid, og han skal på mange måder være min læremester, siger Johnny Persson.

Frederiksen og Persson har også været ude og hilse på mange af de kunstnere, som galleriet har samarbejdet med i årevis, så de kan få sat ansigt på den nye ejer.

Nu glæder Persson sig til at komme »rigtigt« i gang - ikke mindst til at vise nogle nye tiltag, blandt andet »Galleri X-ray«, som er en særlig afdeling, målrettet det yngre publikum. Der er også lavet aftaler med flere lokale kunstnere - blandt andet Pernille Topp Pantosaiz og Hanne Feldt - og endelig er der netop lavet en ny aftale med den tidligere Gasolin-guitarist, Franz Beckerlee, som tidligere har haft kæmpesucces i Slagelse.

- Der bliver en ny Beckerlee-udstilling i starten af det nye år, afslører Johnny Persson.

arrow Kunstgalleriet overtages af tidligere byrådsmedlem
02. juni 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 18:35

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk