22. juli 2019
Nye og yngre målgrupper skal trækkes til Kongegaarden, der skal til at tjene penge. De særlige vilkår for Korsør Kunstforening er derfor opsagt, hvorefter kunstforeningen har valgt helt at forlade Kongegaarden. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Nye og yngre målgrupper skal trækkes til Kongegaarden, der skal til at tjene penge. De særlige vilkår for Korsør Kunstforening er derfor opsagt, hvorefter kunstforeningen har valgt helt at forlade Kongegaarden. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstforening føler sig smidt ud af Kongegaarden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstforening føler sig smidt ud af Kongegaarden
Slagelse - 15. marts 2019 kl. 08:40
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Korsør Kunstforening, der har arrangeret udstillinger i Kongeaarden siden 1997, beskyldes for at lade huset gå i stå. Kunstforeningen føler sig smidt ud og har forladt Kongegaarden.

»Jeres udstillinger rammer fortrinsvis en voksen målgruppe over de 50 år, og med et besøgstal der i snit ligger omkring eller under 400 besøgende, skal der ske en fornyelse..... ikke i tilstrækkeligt omfang skaber et levende dagligt liv....ikke er med til at skabe fornyelse i aktiviteterne i huset. Det har givet en statisk oplevelse af Kongegaarden...«

Der er klar besked til de hidtil to primære brugere af Kongegaarden Korsør Kunstforening og Korsør Koncerterne fra formand for Kongegaardsfonden Flemming Erichsen. Han har med virkning fra januar i år opsagt en aftale med de to foreninger om, at de er primære brugere af den statelige ejendom Algade 25.

Korsør Kunstforening har derfor besluttet helt at forlade Kongegaarden. Planlagte udstillinger er aflyst, mens andre i stedet er flyttet til Korsør Kulturhus.

- Det er vores opfattelse, at Kongegaardsfonden ikke ønsker kunstforeningen inddraget i Kongegaardens fremtid. Når man også begynder at kvalitetsvurdere vore udstillinger, så må det betyde, at man ikke ønsker os som en del af Kongegaarden, siger Finn Mikkelsen, formand for Korsør Kunstforening. Han tilføjer, at foreningen føler sig dårligt behandlet og efterlyser blandt andet en dialog, som ifølge kunstformanden slet ikke har været der.

- Der er bare dikteret en række betingelser, som vi ikke kan drive udstillinger og aktiviteter under, siger Finn Mikkelsen.

Kunstforeningen er også bedt om at fjerne deres materialer fra Kongegaarden, hvis de ikke ønsker at betale leje for pladsen.

Den manglende dialog afviser Flemming Erichsen.

- Vi har holdt flere møder med kunstforeningens bestyrelse om den nye struktur i Kongegaarden, siger Flemming Erichsen. Han tilføjer, at vilkårene for kunstforeningen nu er de samme som for allle andre potentielle brugere af Kongegaarden.

Baggrunden for at reorganisere strukturen i Kongegaarden er, at kulturhuse, der støttes økonomisk af Slagelse Kommune, nu også skal have en egen indtjening.

Ifølge Flemming Erichsen er det derfor nødvendng at udbyde arrangementer, som dels retter sig mod nye målgrupper og flere aldersgrupper, ligesom der skal være mulighed for at tage entré.

For fremtiden kan alle, der ønsker at bruge Kongegaarden som udstillingssted eller andre arrangementer henvende sig, hvorefter der underskrives en kontrakt om det praktiske. Dette gælder også for Korsør Kunstforening.

Der åbner også en ny lille butik i Kongegaarden i entreen, hvor man kommer ind.

- Vi vil gerne, at Kongegaarden skal overraske folk med mangfoldige tilbud, som det tager mere end fem minutter at opleve. Den lille kunst- og kulturbutik skal bidrage med indtjening, siger Flemming Erichsen, der osgå er i gang med at få udarbejdet en vedligeholdelsesplan for Kongegaarden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk